Türksat 5A Uydusunun Fırlatma Tarihi Belli Oldu - Haberler - indir.com

Türksat 5A Uydusunun Fırlatma Tarihi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 13:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Türksat 5A uydusu bugünlerde fırlatılmak üzere son hazırlıkları tamamlamaya yönelik çalışmalar içerisinde. Türksat AŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Cenk Şen, gelecek yılın ikinci çeyreğinde Türksat 5A uydusunun uzaya fırlatılma işleminin gerçekleşeceğinin bilgisini verdi. ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Satellite 2019 Fuarı'nda Türkiye'nin Uydu İşletmecisi SpaceX Üst Yöneticisi Gwynne Shotwell Türksat AŞ'yi ziyaret etti. Onların yanı sıra aynı zamanda Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen ve Türksat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok'un da katılımıyla söz konusu konu ile alakalı toplantı gerçekleştirildi. 

Türksat 5A'nın uzaya gideceği tarih belli oldu

Uzun süredir üstünde çalışılan ve sonunda netice kavuşan Türksat 5A'nın uzaya fırlatılması konusu netice kazandı. Cenk Şen'in de katıldığı toplantıda Türksat 5A ve 5B uyduları ile ilgili konuların konuşulduğu toplantının ardından AA'nın muhabirine açıklamada bulundu. Cenk konu ile ilgili, Türkiye'nin halihazırda aktif uydu filosunda 3 haberleşme uydusunun bulunduğunu Türksat 5A, Türksat 5B ve bunların yanı sıra Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nin yapım çalışmalarının ise halen devam ettiğini söyledi. 

Washington'da gerçekleşen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2019'da Türksat AŞ olarak yer aldıklarının bilgisini veren Şen; "Türkiye'nin en önemli uydu işletmecisi olan Türksat olarak fuar kapsamında uydu üretici ve işletmecileriyle çeşitli görüşmeler yaptık. Görüşmelerimiz ülkemiz adına çok olumlu ve verimli geçti." dedi. Bunların yanı sıra aynı zamanda Cenk Şen, 31 derece doğu lokasyonunda yer alacak olan Türksat 5A uydusunun, herhangi bir sorun yaşanmadığı sürece 2020 yılının ikinci çeyreğinde ABD'nin Florida kentinde fırlatma rampasından uzaya fırlatılacağının altını çizdi. Ülkemiz adına son derece önemli bir gelişim olan Türksat 5A'nın fırlatılma konusu bugünlerde daha da netlik kazandı. Uzaya Türksat 5A uydusunun fırlatılma işlemlerinin Türkiye adına son derece güzel bir deneyim olacağını dile getiren Şen; "Bu, gelecekteki projelere de kapı açacak. Yabancı şirketin, uzayla ilgili birçok gelecek projesi var. Birlikte çalışmak her iki şirkete de birçok fırsat sunacak." şeklinde açıklamada bulundu.

Türkler ile ortak bir çalışmanın içerisinde yer almaktan memnun olduklarını dile getiren SpaceX Üst Yöneticisi Gwynne Shotwell de konu ile ilgili, Türk şirketiyle Türksat 5A ve 5B uydularının da fırlatılmasıyla alakalı iki farklı projenin de bulunduğunu akıllara getirdi. Söz konusu bu projelere yenilerini de ekleyerek daha da gelişim göstermek istediklerini dile getiren Gwynne Shotwell; "Şu anda, Türksat AŞ ile üzerinde çalıştığımız bizi heyecanlandıran iki misyonumuz var. Program şu ana kadar çok iyi gitti, her şey yolunda görünüyor. Fırlatmanın gerçekleşmesini dört gözle bekliyoruz." dedi. Ülkemiz adına son derece büyük bir adım olarak görülen bu işlemlerin ivedilikle gerçekleşmesi bekleniyor. Herhangi bir sorun ile karşılaşılmaması halinde yakın gelecek yıl içerisinde Türksat 5A uydusunun uzaya fırlatılma işlemleri gerçekleşecek. Konu ile ilgili çalışmalar ise halen devam etmektedir. 





PAYLAŞ