Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesi Açıldı - Haberler - indir.com

Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesi Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 12:30:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin İlk Siber Güvenlik Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl ilk eğitim-öğretim serüvenine başlıyor.

2017'de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları sürdürülen, Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açılış çalışmaları geçtiğimiz haftalarda neticelendi: Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl 31 Ağustos’ta açılması planlanan yeni eğitim ve öğretim döneminde ilk öğrencileri ile buluşmuş olacak.

Huawei Enjoy 20'nin yüksek kaliteli görselleri sızdırıldıHuawei Enjoy 20'nin yüksek kaliteli görselleri sızdırıldı

Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi unvanını alan, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Teknopark bünyesinde bu yıl ilk eğitim öğretim serüvenine başlıyor.  Bir proje okul olarak açılan Teknopark İstanbul MTAL, geçtiğimiz aylarda Millî Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla bir  proto imzalanması planlanmaktadır

Aday öğrencilere çağrı

Tüm Türkiye’den öğrenci kabul edecek olan Teknopark İstanbul MTAL’in, 30 kişilik kontenjanı olduğu ve öğrencilerini LGS sıralamasına göre alacağı biliniyor.

5 adet dersliği ve sızma testi, adli bilişim, yapay zeka ve siber tatbikat olmak üzere 4 bilişim laboratuvarı ile eğitim öğretime hazır olan Teknopark İstanbul MTAL, savunma sanayinin kalbinde güvenli bir gelecek, uygulayarak öğrenmek ve öğretmek için Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesine öğrencilerini arıyor. Aday öğrencileri için yazdıkları elektronik mektuba buradan erişebilirsiniz.

İstanbul Pendik’te yer alan, Teknopark İstanbul MTAL’in, ilk eğitim yılı İngilizce hazırlık eğitimi olacak. Hazırlık yılını takip eden 4 yıllık eğitim öğretim süreci boyunca kültür dersleri ve siber güvenlik dersleri ağırlıklı olarak görülecek, bu sayede öğrenciler hem mesleki anlamda hem de akademik anlamda sıkı bir eğitim almış olacak.

Konaklama, yeme - içme imkanı

Kamu bünyesinde bir proje okul olarak açılan Teknopark İstanbul MTAL öğrencileri için ücretsiz konaklama ve yeme - içme imkanı da sunuyor. Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı pansiyonun hazır olduğunu ve yemekhane servisinin de pansiyonda sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Arkakapidergi.com


Türkiye'nin ilk siber güvenlik lisesi


PAYLAŞ