Türkiye'nin ilk Blockhain Hackathonu İstanbul'da gerçekleşecek! - Haberler - indir.com

Türkiye'nin ilk Blockhain Hackathonu İstanbul'da gerçekleşecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-22 14:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Etkinlik

Yapı Kredi sponsorluğunda gerçekleşecek olan bu etkinliğe 12 partner, 20+ mentor ve birden çok sponsor firma katılıyor. Bu alanda uzun yıllar çalışmalar ve araştırmalar yapan Kemal Apaydın liderliğinde ve deneyimli bir ekiple organize ediliyor.

Blockcircus Blockhain Hackathon nedir?

Bitcoin'in gördüğü ilgi herkes tarafından bilinse de, arkasındaki teknoloji hakkında bilgi sahibi olan insan sayısı çok az. Blockhain şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir veri tabanıdır. Adı gibi zincirleme bir modelleme inşa edebilen, takip edebilen fakat kıralamayan Blockhain teknolojisi bir merkeze bağlı kalmadan işlme yapmaya izin verebiliyor. Blockhain ülkemizde çok bilinmese de bu alanda bu düzenlenen etkinlikler var. Blockhain altyapısının getirdiği yenilikler, yeni bir çağın açılacağına dair ipuçları veriyor. Ancak değişim için önünde birçok engel bulunuyor. Teknik problemler olsa da Türkiye'de en önemli sebeplerden biri değil. En önemli sebeplerden biri ise bu alanda ülkemizde yeterli yazılımcı ve tasarımcı bulunmamasıdır. San Francisco'da bulunduğu sürede Kemal Apaydın, içerisinde daha çok teknolojik kısmanda çalışmalar yaptı.

Etkinliğim amacı bu alanda ilgili yazılımcı ve tasarımcıları bir araya getirerek Blockhain üzerine ürün geliştirebilme konusunda yardımcı olmak. Ücretsiz gerçekleştirelecek olan etkinlik 29 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Global alanda bu etkinliğe destek veren birçok firmada bulunuyor. Örnek vermek gerekirse IBM, 500 Startups ve Hackquartes gibi. Bu konuda Türkiye'nin bu treni kaçırmaması gerektiğini söyleyen Apaydın şöyle diyor, "Blockchain, Bitcoin'den çok daha fazlası. Bu işin teknoloji tarafında dünya genelinde çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Türkiye olarak bu treni kaçırmamalayız." dedi.





PAYLAŞ