Türkiye'de de işletmelerin yasakladığı Zoom yerine kullanılabilecek alternatif uygulamalar - Haberler - indir.com

Türkiye'de de işletmelerin yasakladığı Zoom yerine kullanılabilecek alternatif uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

SpaceX ve ülkemizdeki birkaç önemli şirket güvenlik endişeleri yaşamaları nedeniyle çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı. Zoom dışında diğer alternatifleri test etmek ve konu hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Şöyle ki dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle Zoom kullanımının artması, platformdaki güvenlik ve gizlilik sorunlarını da tekrar gündeme getirdi. Güvenlik konusunda öne çıkan konulardan biri Zoom uygulamasının sahip olduğu dikkat ölçümleme özelliğidir. Bu özellik, bir kullanıcı 30 dakikadan fazla açık ve aktif değilse, konferans sahibi bilgilendiriliyor. Zoom bu konu ile ilgili açıklamada bulundu ve söz konusu özelliğin varsayılan ayarlar içerisinde tanımlı olmadığını belirtirken özelliğin eğitim amacıyla kullanıldığının da altını çizdi. Bununla beraber aynı zamanda Zoom uygulamasının sesli ve video aramalarında uçtan uca şifreleme özelliğinin bulunmadığını da belirtmek gerekiyor. Bununla beraber platform hakkında daha birçok konu konuşuluyor. Bu nedenle faydalanacağınız alternatif uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Skype Meet Now 

Görüntülü ve sesli arama konusunda tercih edilen platformlardan biri Skype'tır. 2003 yılında tamamen şirketlere yönelik geliştirilen ve toplantıların güvenli bir ortamda gerçekleşmesi adına tasarlanan Skype Meet Now uygulaması, Zoom'a alternatif olarak kullanılabilecek kaliteli platformlardan biridir. Skype platformuna giriş yaptığınızda sol üst köşesinde bulunan butona basarak kullanıcıları sohbete davet edebilirsiniz. Görüşmelere katılımcı sayıları kullanmış olduğunuz cihazlara göre değişiklik gösteriyor. Uygulama üzerinde yaptığınız görüşmeleri kaydederek 30 gün boyunca saklayabiliyor ve sunumlarınızda da paylaşayabiliyorsunuz. 

Android için Skype indir

iOS için Skype indir

Cisco Webex

90'larda kurulan video konferans uygulaması CISCO WEBEX, Cisco tarafından 2007 yılında satın alındı. Genellikle şirketler tarafından kullanılan bu uygulamanın ücretsiz olan versiyonu da dikkat çekici özelliklere sahiptir. Normal kullanımda videolu aramalar için 50 kişilik katılımcıya izin veren CISCO WEBEX, corona virüs salgını nedeniyle bu rakamı 100'e çıkardı. Bununla beraber videolu aramalarda artık 40 dakikalık bir kısıtlama durumu da yok. Aramaları uygulama üzerinden sesli olarak da yapabilirsiniz. 

Android için Cisco Webex indir

iOS için Cisco Webex indir indir

Hangouts

Çoğu kişinin aklından çıkmış gibi gözüküyor olsa da Hangouts, halen faliyetlerine devam eden bir platformdur. Genel olarak son zamanlarda G Suite kullanıcıları için Hangouts Meet'e odaklanan Google, bu dönemlerde son kullanıcılara Hangouts ürününü hatırlatmak için biraz geç kalmış gibi gözüküyor. Nostaji yaşamak için son derece uygun olan Hangouts platformunda görüşme esnasında 10 katılımcı hakkı tanınıyor buna ek olarak arka planı blurlama ya da ekrana emoji ekleme gibi özelliklerde uygulamada yer alıyor. 

Android için Hangouts indir

iOS için Hangouts indir

BONUS: Karel Bulutta Video Konferans

Karantina döneminde öne çıkan video konferans uygulamaları ile birlikte Karel Bulutta Video Konferans'ı sizlerle tanıştırmak istiyoruz. Ofis, ev, dış mekan gibi değişik ortamlarda masaüstü bilgisayar, notebook, akıllı telefon, tablet gibi değişik cihazlarla bağlanarak görüntülü görüşme, toplantı, sunum, kamera zoom yaparak birlikte çalışma yapmanızı sağlar.





PAYLAŞ