Türkiye'de bir ilk: Kripto paraya haciz koyuldu - Haberler - indir.com

Türkiye'de bir ilk: Kripto paraya haciz koyuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-14 09:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Kripto para borsasında ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Artık uluslararası kullanım gücüne sahip olan kripto para yatırımı ülkemizde de günden güne önem kazanıyor. Son istatistiklerden elde edilen verilere göre Türkiye’de 5 milyondan fazla kili bu alana yatırım yapıyor. Kripto paraların ticarette ve günlük hayatta kullanılmaya başlanması ise bazı ilginç düzenlemeleri de beraberinde getirdi. İlk kez bir kripto paraya haciz konarak 60 bin TL değerindeki bir kripto para hesabı bloke edildi. Bu durum ise akıllara şu soruyu getirdi; sanal para birimi olan kripto paranın tahsilatı nasıl gerçekleştirilecek?

Bugün İstanbul 14. İcra Dairesi’nin aldığı kararla Türkiye'de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi.

Bitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçtiBitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçti

İlk kez bir kripto para hesabına haciz konuldu

Konuyla ilgili konuşan Avukat Tevfik Kerem Bilen, “Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. fakat icra müdürlüklerine teknik alt yapı sağlanırsa elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasında TL hesabının haczedildiğini görmüştük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi" açıklamasını yaptı.

Paypal ile kripto para ödemeleri yapılabilecek

Avukat Tevfik Kerem Bilen sözlerine devam ederken, "Bu paranın icra dairesine ödeneceği zamanki değeri tartışma konusu. Diyelim ki müvekkilim icra dairesine bu parayı ödedi. Bloke kalktığında ya bu paranın değeri o günkü değerinden düşmüş olursa aradaki zararı kim karşılayacak? Buradaki tartışma konusu bu. Zararı kim karşılayacak? Kripto para borsası mı, alacaklı mı, icra müdürlüğü mü? Bunların hepsi kripto paralara karşın yasal düzenleme söz konusu olmadığı için tartışma konusu" dedi. Yaşanan bu gelişme tüm kripto para piyasasını şaşırtsa da görünüşe göre bu alandaki yatırımlar artmaya devam ettikçe ilerleyen günlerde bu tip olaylarla daha çok karşılaşabiliriz.


Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyorBitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor
Bitcoin krize mi neden olacak?Bitcoin krize mi neden olacak?

PAYLAŞ