Türkiye’de alkollü içeceklerin hesaplarına Twitter takip engeli! - Haberler - indir.com

Türkiye’de alkollü içeceklerin hesaplarına Twitter takip engeli!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 08:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçmişten bugüne ülkemizde zaman zaman çeşitli sitelere ya da platformlara erişimin yasaklandığını birçok kez şahit olduk. Hatta Twitter ve YouTube gibi platformlarda, bazı hesaplara veya kanallara erişim yasağının geldiğini gördük. Bu gibi olaylar özellikle de Türkiye'de ortaya çıkıyor. Fakat şu an ki durum oldukça şaşırtıcı olup, tepki toplayacak gibi gözüküyor. Bu kez ki erişim engeli yasağı yine devlet talebi üzerine Twitter platformu, Türkiye'de alkollü içerik üretimi ile ilgilenen markaların hesaplarına erişim engeli getirilecek. 

Bugün içerisinde fark edilen engel kapsamında, ülkemizde yer alan bir Twitter kullanıcısı, alkollü içerik üretimi gerçekleştiren markaları takip edemediğini fark etti. Şöyle ki söz konusu bu kullanıcı, alkollü içerik üreten hesaba girdiğinde ve takip talebinde bulunduğunda, "Bu hesap bulunduğunuz ülkede takip edilemez" şeklinde bir mesaj kutusu ile karşılaşıldı. 

Twitter eski tasarımına geri döndürecekTwitter eski tasarımına geri döndürecek

Twitter'da, ülkemizde alkollü içerik üretenlere erişim engeli

Türkiye'de son yıllarda oldukça sık karşılaştığımız erişim engeli bu kez de Twitter üzerinden alkol içerikleri üreten markaların hesaplarına geldi. Twitter kullanıcıları alkollü içerikler hazırlayan hesapları takip etmek istedikleri hesabın takip edilemeyeceği yönünde bir uyarı ile karşılaşıyorlar. Söz konusu bu erişim ebeli bugün Türkiye'den bir Twitter kullanıcısı tarafından fark edildi. Burada esas dikkat çeken nokta ise, Twitter'un bu kısıtlamaları dünya çapındaki markaları da kullanacak düzeyde yapıyor olmasıdır. Yani sadece Türkiye ile kısıtlı olmayan bu markalar, global pazarda yer alan ve Twitter'da alkollü içerik üreten hesapları da kapsıyor. Olayın esas şaşırtıcı kısmı tam olarak burasıdır. 

Yaşanan bu olayın üzerine yapılan denemelerde 4-5 farklı marka takip edilmeye çalışıldı ve sonuç olarak ise kullanıcılar "Bu hesap takip edilemez" uyarı mesajı ile karşılaştı. Mikroblog platformu Twitter, son zamanlarda kullanıcı deneyimi üst seviyeye çıkarmak adına emin adımlar atarak ilerlerken bu şekilde bir olayın yaşanıyor olması son derece şaşırtıcı olarak algılandı. Ülkemizde bu şekilde kısıtlamalara alışık olmamıza rağmen kısıtlamanın yurt dışı markaları da kapsıyor olması oldukça şaşırtıcı oldu. 

Yaşanan bu olumsuzluklara karşısında değerlendirme yapmak gerekirse, Twitter geçtiğimiz hafta içerisinde duyurusunu gerçekleştirmiş olduğu "yanıt gizleme özelliğini" ülkemizde de aktif hale getirmişti. Bu özellik sayesinde paylaşmış olduğunuz bir tweet'in altına gelen hoşunuza gitmeyen bir yorumu tek tıklama ile gizleyebiliyor ve bu şekilde sözlü tacizden uzak durabiliyorsunuz. Halihazırda zaten milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter hem dünyada hem de Türkiye'de oldukça fazla kitle tarafından tercih ediliyor. Diğer sosyal medyalara göre çok daha kişisel bir alan sunan platform, her geçen gün farklı özellikler ile de gelişerek kullanıcıların beklentilerini özellik açısından karşılamaya çalışıyor. Akıllı cihaz kullanıcılarının olmazsa olmazlarından olan Twitter bu kez sevindirici değil hatta üzücü bir haber ile karşımıza çıkıyor. Devlet yetkilerin talebi üzerine Twitter tarafından gerek Türkiye'den gerek dünyadan alkollü içerikler hazırlayarak paylaşan markaların hesaplarına gelen engel kullanıcıların tepkisini çekecek gibi gözüküyor. Gelecek günlerde konu hakkında neler yapılıp yapılmayacağı ise bilinen bir durum değildir. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyorTwitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyor
Samsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümüSamsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümü

PAYLAŞ