Türkiye yapay zeka daire başkanlığı kuruldu - Haberler - indir.com

Türkiye yapay zeka daire başkanlığı kuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 16:30:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugün açıklanan bilgilere göre artık Cumhurbaşkanlığı’na bağlı her dört ofisten biri olan “Dijital Dönüşüm Ofisi”nin yeni bir görevi var. Cumhurbaşkanlığı “Dijital Dönüşüm Ofisleri”nin yeni görevlerini açıklayan kararnameyi resmi Twitter hesabından paylaşarak duyurdu. Artık bu ofislerin yol haritasında kamuyu dijital dönüşüme hazırlamak da bulunuyor.

Bir süredir üzerinde konuşulan ve karara varılmasıyla Cumhurbaşkanlığı teşkilatı kararnamesindeki değişiklikler bugün Resmi Gazete’de yayınlanmış bulunuyor. Bunun yanı sıra “Dijital Dönüşüm Ofisleri”nin dışında “Finans Ofisi”, “Yatırım Ofisi”, ve “İnsan Kaynakları Ofisi”nin de bir takım yeni görevleri bulunuyor.

Yapay Zeka Hırsızlık Yapanları YakalayacakYapay Zeka Hırsızlık Yapanları Yakalayacak

Dijital Dönüşüm Ofisleri'nin yeni görevleri var

Yayınlanan kararnameye göre “Dijital Dönüşüm Ofisi” farklı departmanlardan oluşuyor. 8 Daire başkanlığı ve hukuk müşavirliğinden oluşan bu ofislerde, “Ofis Başkanı” artık “Kamu Dijital Dönüşüm Lideri” olacak. Kısacası teknolojik gelişmelere karşı insanları hazırlayarak, insanların yeni teknolojilere ayak uydurabilmesi, uyum zorluğu yaşamaması için gerekli olan stratejiyi belirleyecek.

Yapay zeka teknolojisi için çalışabilecek 5 önemli şirket

Bunun yanı sıra “Dijital Dönüşüm Ofisleri”nin görevleri arasında, dönüşüm ekosisteminin oluşturulması için üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği sağlayarak onlarında katılımlarını sağlamak, görev alandaki kuruluşların projeleri için yatırım tekliflerine strateji ve bütçe önerileri vererek projelerdeki gelişmeleri takip etmek, kamuda öncelikli olarak yapay zeka projelerine öncelik vermek ve dijital teknoloji ürünlerine gerekli maliyetlere uygun şekilde ulaşılması için stratejileri belirlemek var. Daha bir çok yeni göreve atanan ofislerin daire başkanlıkları ise;

“Dijital Dönüşüm Koordinasyon Dairesi Başkanlığı”, “Dijital Teknolojiler”, “Tedarik ve Kaynak Yönetimi Dairesi Başkanlığı”, “Dijital Uzmanlık”, “İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı”, “Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı”, “Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları Dairesi Başkanlığı”, “Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı”, “Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı”, “Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı”. Şeklinde sıralanıyor.

Yapay zeka teknolojisi ülkemizde önem kazanıyor

Yapay zeka nedir? İnsanlığa faydası mı yoksa zararı mı var?

Günümüz teknolojileri düşünüldüğünde en önemli adım “Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları Dairesi Başkanlığı” olmakla birlikte bu bölüm doğrudan yapay zeka teknolojileri ile ilgili projelerle ilgilenecek. Söz konusu teknolojilerin değerlendirilip, desteklenmesini sağlayacak olan bölüm bunun yanı sıra Türkiye’nin veri toplama, veri işleme ve veri iletimi gibi önemli faaliyetleri için de bölgesel merkez olma özelliğine sahip. Atılan bu adımlar doğrultusunda ülkemizde yapay zeka teknolojilerine önem verildiğini ve bu teknolojinin kendi ülkemizde de gelişmesi için hazırlıklara başlandığını söylemek yanlış bir yorum olmaz. Konuyla ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


Yapay Zeka Çocuklarda Depresyonu Tespit EdebiliyorYapay Zeka Çocuklarda Depresyonu Tespit Edebiliyor
Yapay Zeka Dokunduğu Nesneleri TanıyabilecekYapay Zeka Dokunduğu Nesneleri Tanıyabilecek

PAYLAŞ