Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüz Tanıma Sistemi İle Korunacak - Haberler - indir.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüz Tanıma Sistemi İle Korunacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 10:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde en popüler ve en güvenilir sitemlerden biri olan yüz tarama sistemi, artık Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da kullanılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden gelen habere göre, devlet binasının ziyaretçi girişlerinin olduğu noktaya yüz tarama sistemi yerleştirildi.  Güvenlik önemlerini arttırmak amacıyla atılan bu adım büyük bir önem taşıyor. 

Google'ın yapay zeka destekli kamerası Clips nasıl eğitildi?Google'ın yapay zeka destekli kamerası Clips nasıl eğitildi?

Akşam gazetesinin gazetecisi Yelda Gökdağ'ın haberine göre bu sistem ilk olarak Meclise ziyaretçi girişlerinin yapıldığı Dikmen kapısına yerleştirildi. Arından  ziyaretçilere açık olan her kapının giriş ve çıkışlarına yerleştirilen bu sistem olası bir güvenlik ihlali ihtimaline karşı bu zamana kadar alınan en etkili önlemlerden biri

Yapay Zeka Hırsızlık Yapanları Yakalayacak

Yüz Tarama Sistemi Nedir?

Yüz tanıma sistemleri, yapay zeka teknolojisi ile geliştirilen dönemin en ileri teknolojileri arasında yer almakta. Günümüzde birçok telefon üreticisi tarafından akıllı telefonlarda da, ekran kitleme ve dosya şifrelemede kullanılan bu sistem kişisel verilen güvenliğinin daha iyi sağlanmasını sağlıyor. Kamera sisteminde ise, yüzleri tanıyarak, olası bir durumda algoritmanın taranıp kişinin hızlıca analiz edilebilmesini sağlıyor. Hızla gelişmeye devam eden bu teknolojinin kısa zamanda hayatımızın teknolojideki temel parçalarından biri olacağını söylemek yanlış olmaz.

Kamera sisteminde, kişilerin davranışsal özelliklerini göz önünde bulundurarak inceleme yapan bu sistemler, kimlik belirlenmesi alanında kullanıldığında da doğru tespit oranlarının yüzde seksenlerde olması, yüz tarama sistemlerini daha da önemli bir hale getiriyor.

TBMM'de Yüz Tarama Sistemi Nasıl Çalışacak?

Haberlerde yer alan bilgilere göre, TBMM'de toplu giriş ve çıkışların kontrolü dışında, yüz tanıma sistemi, TBMM kapısında yapılan eylemlerde ki kişilerinde belirlenmesine ve GBT sorgusunda da işe yarayacak. Taranan bilgiler ise, gerçek zamanlı olarak güvenlik operatörlerinin ekranlarına getirilecek. Bu da olası bir saldırı ihtimaline karşı gereken önlemin öncesinden alınması konusunda büyük ölçüde yardımcı olacak. 

ABD, duvar arkasından yüz tanıyabilen yapay zeka geliştirecek

360 derece çekim açısına sahip olan bu kameralardan TBMM'ye 500'den fazla kamera yerleştirildi. Açıklanan habere göre yüz tarama sistemi bu ay tamamen aktif hale gelecek.

Bunun yanı sıra ek güvenlik önemli olarak, termal ve akıllı kameralarda yerleştirildi. Bu kameralar ise davranış tespiti için kullanılacak. Vücut ısı değişimine hassas olan termal kameralar, kişinin duygularına göre olması gereken vücut sıcaklığını belirmek konusunda oldukça başarılı. Örneğin heyecandan kaynaklı vücut ısınız çoğaldıysa bunu tespit eden termal kameralar aynı şekilde tedirgin ve stresten kaynaklanan ısı artışlarını da tespit edebiliyor. Akıllı kameralarda, kişinin davranış analizlerinde oldukça başarılı. 
 


Facebook yüz tarama özelliği geliyorFacebook yüz tarama özelliği geliyor
Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8

PAYLAŞ