Turkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurdu - Haberler - indir.com

Turkcell yeni siber güvenlik servisi Bozok'u duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 17:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Turkcell, siber güvenlik konusunda gerçek zamanlı olarak bilgi almayı sağlayarak olası siber saldırıları engellemeyi vadeden yeni siber güvenlik hizmeti Bozok'un duyurusunu gerçekleştirdi. Bozok, şirket ve kamu kurumlarına dört farklı kategoride bilgi sağlayacak.

Son yıllarda sırayla duyurduğu dijital hizmetleri ile bir GSM operatörden çok daha fazlası konumuna yükselen Turkcell, son yıllarda iyice hızlanan dijital dönüşüm süreci ile paralel bir biçimde artış gösteren siber saldırıları engelleyebilmek için yeni bir hizmetin duyurusun yaptı.

Playstore'da EA oyunları indirime girdiPlaystore'da EA oyunları indirime girdi

Aktarılan bilgilere göre Bozok olarak isimlendirilen Turkcell'in yeni siber güvenlik hizmeti, özellikle şirket ve kamu kurumlarını hedef alıyor ve gerçek zamanlı olarak siber tehdit bilgisini vererek olası siber saldırılarının gerçekleşmesine mani oluyor.

Turkcell tarafından aktarılan bilgilere göre Bozok, GSMA, FIRST gibi dünyanın en tanınmış organizasyonların da içinde içinde yer aldığı 50'den fazla kaynaktan siber saldığı verileri sağlıyor ve Turkcell Siber Güvenlik mühendisleri tarafından rafine edilip olası tehditler gerekli yerlere bildiriliyor.

Turkcell, Bozok ile dört farklı tipte tehlike için bilgilendirme sağlıyor

  • Hash: Kripto yöntemleriyle belirli standartlarda tutulan dosya özeti bilgisi, zararlı yazılım/dosyaların tespiti için veri olarak kullanılıyor.
  • Domain/URL: Zararlı yazılım içerme olasılığı bulunan alan adları, Bozok tarafından potansiyel tehdit noktası olarak gösteriliyor.
  • E-posta: Phising benzeri faaliyetlerde bulunan şüpheli e-posta adresi için kullanıcılar uyarılacak.
  • IP: Bozok, üstünden zararlı trafik geçtiği tespit edilen ya da çeşitli zararlı faaliyetlerde bulunmuş IP adresleri için uyarıda bulunacak.




PAYLAŞ