Turkcell 2020 ilk çeyrek rakamlarını açıkladı - Haberler - indir.com

Turkcell 2020 ilk çeyrek rakamlarını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Markalar ve teknoloji şirketleri 2020 yılının ilk çeyrek finansal raporlarını açıklamaya devam ediyorlar. Bu isimlerden birisi ülkemizin GSM tarafında önde gelen isimlerinden olan Turkcell oldu. Tüm dünyada corona virüs salgını devam ederken, şirketler de bu durumdan ciddi şekilde etkilenmeye devam ediyorlar. Ancak yılın ilk dönemini iyi geçirenler arasında Turkcell de bulunuyor. Öyle ki 2020’nin ilk üç aylık bölümünde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.3 artış ile 6.7 milyar TL gelir elde etmeyi başardı. Diğer yandan şirketin bu ilk çeyrekteki müşteri kazanım rakamı son 20 yılın en yüksek kazanımı oldu. Turkcell’in her yıl 1 milyon yeni abone kazanma hedefinin yüzde 60’lık kısmı ilk 3 ay içinde tamamlanmış oldu.

Turkcell 2020 çeyrek dilim raporları yayınlandı

Samsung Galaxy M11 Türkiye’de satışa çıkıyorSamsung Galaxy M11 Türkiye’de satışa çıkıyor

Mobile şebeke tarafında yüksek hızda internet erişimi sağlayan Superbox servisine gösterilen talep de artmaya devam ediyor. İlk çeyrekte 76 bin yeni müşteri kazanan Superbox’ın toplam abone sayısı ise 400 bin seviyesine erişmiş oldu. 4.5 abonelerinin mobil veri kullanımı Mart ayında 13 GB seviyesinde olurken, ilk çeyreğin ortalamasında ise yüzde 66 artış ile 9.8 GB seviyesine gelmiş oldu. Corona virüsü kullanıcıların ödeme alışkanlıklarını da ciddi bir şekilde değiştirdiğini görüyoruz. Öyle ki kağıt para yerine dijital harcamalara hızlı bir geçiş sürüyor. Paycell’de mart ayında gerçekleşen işlem hacmindeki artış geçen yıla göre  yüzde 146 ile tüm zamanların en yüksek artışı olmuş oldu.

Paycell platformu üzerinden sunulan kurumsal fatura ödeme işlem adedi yüzde 151, fatura ödemedeki hacim artışı ise yüzde 217 artmış durumda. Bip tarafındaki görüntülü görüşme süresi yüzde 51 artarak Mart ayında 6.5 milyon dakikaya erişen grup görüşme süresi 10 katına çıkmış ve 3.6 milyon dakika ile rekor kırıyor. Dergilik uygulamasındaki okunan makale sayısı ise 4.7 milyon olurken, TV+ izlenme süresi günlük 10 saatin üzerine çıkmayı başarıyor.


Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırımTelegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım
Redmi Note 9S Türkiye fiyatı belli olduRedmi Note 9S Türkiye fiyatı belli oldu

PAYLAŞ