Türkçe Half-Life belgeselinden ilk fragman geldi - Haberler - indir.com

Türkçe Half-Life belgeselinden ilk fragman geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından birisi olan ve neredeyse dünyanın her yerinden hayranları bulunan Half-Life serisi için hazırlanan Türkçe belgeselden ilk fragman yayınlandı.

Steam platformu ile birlikte "Lord Gaben" olarak adlandırılmaya başlanan Gabe Newell ve Valve, bir önceki önemli devrimlerini aslında Half-Life serisi ile yapmıştı. Half-Life bizlere derin hikayeli, daha gerçekçi bir fizik motoruna sahip FPS oyunları sunarken Counter-Strike ise "gerçek askerler gibi" savaşma fırsatı vermişti. Her iki oyun da zaman içerisinde efsane olarak anılmaya başlandı.

NBA 2K20'nin Steam fiyatı 249 TL'den 19,92 TL'ye DüştüNBA 2K20'nin Steam fiyatı 249 TL'den 19,92 TL'ye Düştü

Half-Life serisi diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de büyük hayran kitlesi kazandı. Şimdi, oyunun hikayesi Türk hayranları tarafından yapılan bir belgesele konu oluyor. “Half-Life Belgeseli: Öngörülemeyen Sonuçlar” adlı yapımdan ilk fragman da geldi.

Her şeyin başladığı yer

Half-Life hikayesi, bir araştırma tesisinde meydana gelen patlamaya ve sonrasında Gordon Freeman adlı bilim insanı olarak hem kendimizi hem de insanlığı kurtarmaya çalışmamızı ele alıyor. Bir astrofizikçi olarak başlanan hikayede bir noktada "efsanevi direnişçi" haline geliyoruz. 

Half-Life'ın hikayesine göre binlerce yılda inşa edilen insan medeniyeti, kısa bir zaman içerisinde uzaylılar tarafından ortadan kaldırılıyor. İnsanlar, uzaylılar tarafından kontrol ediliyor ve uzaylılara hizmet ediyorlar.

Black Mesa’da ne olup bittiğini, oyunun arka planını açıklamak için hazırlanmış olan belgeselin ilk fragmanında, oyundaki monologların bir kısmından esinlenilmiş bir monolog yer alıyor. Seslendirmeleri Mina Kibar tarafından yapılan belgeselin metni de Barkın Deniz'den geliyor.

Beklentileri yükselten fragman

Seslendirmeler ve genel olarak fragmanda yer alan sahnelerin seçimi son derece başarılı olmuş. Genel olarak baktığımız zaman ise Half-Life Belgeseli: Öngörülemeyen Sonuçlar yayınlandığında Half-Life’ın hikayesini derli toplu bir şekilde anlatan, önemli bir Türkçe kaynak olabilir.

YouTube yorumlarına baktığımız zaman, fragmanı yayınlayan Makine grubunun vermiş olduğu cevapları da görüyoruz. Buna göre belgesel 2 saatlik bir yapım olacak. Genel tepkilere bakılırsa yapım beklentileri karşılamayı başaracak. 


Mahkemenin kararı: Fortnite için üzücü haberMahkemenin kararı: Fortnite için üzücü haber

HALF-LIFE BELGESELİ


PAYLAŞ