Türk Telekom yönetiminden 3 istifa! - Haberler - indir.com

Türk Telekom yönetiminden 3 istifa!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 12:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Türk Telekom’da hisselerin devredilmesinin ardından, yönetimde yer alan önemli 3 ismin istifa haberi duyuldu.

Türk Telekom cephesinde son dönemlerde birtakım gelişmeler yaşandığı zaman zaman gündeme geliyordu. Bu gelişme, Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın kurduğu, Levent Yapılandırma Yönetimi'ne hisselerin devredilmesi ile başladı. Hisselerin devredilmesinin hemen ardından, yönetim kurulundan bazı önemli isimlerin istifa ettikleri haberi geldi. İstifa edenlerin isimleri şu şekilde açıklandı; Yönetim Kurulu üyesi Nureddin Nebati , Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Sefer Turan ve İbrahim Eren.

Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!

İstifalar, el değiştirme dolayısıyla doğal prosedür olarak değerlendiriliyor

Türk Telekom’un el değiştirmesi sonucunda istifalar da gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen istifaların ardından, yeni atamalar da yapıldı. Mohammed Hariri'nin yerine İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran atandı. Cenk Serdar'ın yerine ise Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin geldi. Son olarak, Kanafani'nin yerine Akbank Teftiş Kurulu Başkanı Eyüp Engin atandı. Şimdi 3 önemli isim daha istifasını verdi.İstifalara, yaşanan el değiştirme nedeniyle doğal prosedür olarak bakılıyor.

Türk Telekomünikasyon AŞ tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bildiride şu ifadeler yer aldı; “Şirketimiz Yönetim Kurulu üyelerinden Sayın Nureddin Nebati, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden Sayın Sefer Turan ve Sayın İbrahim Eren istifa etmiştir. Sayın Sefer Turan'nın istifası üzerine boşalan üyeliğe, Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının alınması kaydıyla; Türk Ticaret Kanunu'nun 363.maddesine göre, selefinin kalan görev süresi boyunca görev yapmak üzere Sayın Nureddin Nebati Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmıştır. Söz konusu atama yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Şirketimiz Genel Kurulu'nun onayına sunulacaktır.”





PAYLAŞ