Türk oyun şirketi 'Rollic', Zynga'ya satıldı - Haberler - indir.com

Türk oyun şirketi 'Rollic', Zynga'ya satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Henüz geçtiğimiz ay 1 Haziran tarihinde İstanbul merkezli yerli oyun şirketi olan Peak Games’in tamamı 1.8 milyar dolarlık rekor bir fiyat ile ABD merkezli Zynga tarafından satın alınmıştı. Şimdi ise aynı isim Zynga, bir başka Türk mobil şirketi Rollic Games’i 168 milyon dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. “Hypercusual” Türkçe olarak ise “hiperbasit” mobil oyun kategorisinin en gözde şirketlerinden bazıları, Türkiye pazarından çıkıyor. 2018’de ilk etapta Gram Games, daha sonra ise Peak Games’in bölümünü ve 2020 Haziran’da 1.8 milyar dolar ile tamamını satın alan Zynga’dan yeni bir hamle daha geldi. Yerli mobil oyun şirketi olan Rollic Games, 168 milyon dolar karşılığında Zynga tarafından satın alınacak.

Reuters tarafından yayınlanan satış anlaşma detaylarına göre “G Konts 3D” ve “Tangle Master 3D” gibi hypercusual türünde mobil oyunlar ile bilinen Rollic, ilk etapta %80 oranında Zyga’ya devredilecek. Anlaşma gereği ise şirketin kalan %20’lik bölümü ise önümüzdeki 3 yıl içinde aşama aşama Zynga bünyesine geçirilecek ve bu sayede satış tamamlanmış olacak.

Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldıTürk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldı

Zynga, bir Türk şirketini daha satın aldı

Elini oyun portföyü şirketleri satın alarak geliştirmeye devam eden Zynga, Rollic satın alımı ile beraber bir açıklamada yaptı. Zynga İcra Kurulu Başkanı Frank Gibeau; hypercusual türü oyunların, mobil cihazlarda en hızlı büyüyen oyunlar olduğunu belirtti. Gibeau, ayrıca şirket satın almanın yeni kullanıcılar kazanmak adına harika bir yol olduğunu vurguladı. ABD’li şirketin bir başka Türkiye satın alımı da bu şekilde gerçekleşmiş olacak. Zynga sadece Türk şirketlerini değil, dünya genelinde kullanıcı kitlesi kazanmayı başaran mobil oyun şirketlerini satın almaya devam ediyor. Şirket daha önce Small Giant Games’i 560 milyon dolar, NaturalMotion’u ise 527 milyon dolara satın almıştı.

 



PAYLAŞ