Türk geliştiriciler koronavirüs takip uygulaması geliştirdi - Haberler - indir.com

Türk geliştiriciler koronavirüs takip uygulaması geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Korona Takip (COVID-19 İzleyici)adına sahip olan bu uygulama, corona virüs bulaşan kişilerin daha hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi ve farklı kişilere de enfekte etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Türkiye merkezli olan şirket Boni Global, corona virüs bulaşmış bir kişinin cep telefonları üzerinden izleyecek akıllı telefon uygulaması geliştirdi. Korona Rakip (COVİD - 19) ismina sahip olan söz konusu bu uygulama, enfekte olan kişilerin çok daha hızlı bir şekilde bilgilendirilmesini ve farklı kişilere de bulaştırmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyanın her yerine yayılan corona virüs (COVİD - 19) yayılım hızını azaltmayı amaçlayan ve cep telefonu üzerinden çalışan mobil uygulamalar şu an itibariyle test edilmeye başlandı. Bu kapsamda İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösteren Türk Ar-Ge şirketi Boni Global de "Korona Takip" adlı uygulama geliştirdiklerini dile getirdi. Uygulama üzerinde her bir kullanıcı için özel bir eşleşme kodu oluşturup, kullanıcılar arasında olan etkileşimler, yakınlık ve konum teknolojilerinin bir kombinasyonu kullanılarak izleniyor ve bu etkileşimlerin kaydı uygulama tarafından tutuluyor. Uygulamanın en önemli detayı ise, herhangi bir kişi virüse maruz kaldığı bildirildiğinde, onun özel eşleşme kodu "risk altında" şeklinde işaretleniyor ve uygulama otomatik olarak, o kişinin iletişim kurduğu diğer tüm eşleşme kodlarına bu durum hakkında bilgilendirme gönderiyor. 

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Eşleştirme modu risk hakkında bilgi veriyor. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda farklı bir kullanıcı "risk altında" şeklinde işaretlenen bir eşleşme kodu ile iletişim kurduğu anda kendisine anında iletişim kurduğu kişinin risk altında olduğuna dair bilgi yollanıyor. Bu bildirimler sayesinde, kullanıcıların corona virüsünü yayan bir kişi haline gelmemeleri için olanak tanıyarak bir sonraki adımda ne yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapıyor. Korona Takip mobil uygulaması sayesinde, enfekte olan kişilerden hızla haberdar olunarak, virüsün yayılmasının önüne geçebilmek ve hastanelerin de dolup taşmasının önüne geçilmeye çalışıyor. Corona virüs salgınının dünyanın her yerinde görülmesi nedeniyle her ülkede ciddi önlemler alındı. Ülkemizde alınan önlemlerin ardından her vatandaşa ciddi sorumluluklar düşerken bunlardan en önemlisi de mümkün olduğunca sokağa çıkmamak. Taşıyıcı olarak diğer kişilere bulaştırmamak adına, bulaşsa dahi hızla öğrenilmesi için Korona Takip başarılı bir sistem olarak görülüyor. 

 

 


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ