TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek! - Haberler - indir.com

TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 17:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Türk mühendisler tarafından üretilen yerli drone savarlar, yurt içinde ilgi gördüğü kadar yurt dışında da büyük bir ilgi görüyor. Ulusal Harp Teknolojileri Savunma Sistemleri AŞ tarafından üretilen bu 7 çeşit drone, piyasadaki örneklerinden çok daha düşük maliyetli olması nedeniyle büyük ilgi gördü. TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek.

TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!

Ulusal Harp Teknolojileri Savunma Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Veli Erçelik, bu drone türü araçların sadece kolluk kuvvetleri tarafından kullanılmadığını belirtti. Ayrıca dronelar terör maksatlı uçuşlarda gerçekleştirebiliyor. Erçelik açıklamada, "Özellikle miting, konser, stadyum ve benzeri halka açık etkinliklerde bu cihazların ateşli silahlarla durdurulmaları ciddi sakıncaları beraberinde getiriyor. İHA/dronelere karşı mutlaka drone savarlar kullanılmalı. Buna en son örneği, 10 Kasım törenlerinde Şırnak Valiliğine terör amaçlı düzenlenen saldırıyı gösterebiliriz. Biz yaklaşık 20 yıldır jammer üreten bir firmayız. Son 13-14 aydır da drone savar üretimi yapıyoruz. Şu an sadece TSK'ya bağlı birimlerle çalışıyoruz. Afrin'de cihazlarımız var. 2019 yılından itibaren Ukrayna, Venezuela ve Arnavutluk'a ihracat yapmaya başlayacağız." dedi.

İşte dünyanın en iyi drone fotoğraflarıİşte dünyanın en iyi drone fotoğrafları

Drone dışında kafes adı verdikleri bir sistem geliştirdiklerini açıklayan Erçelik, şehrin tamamı için hiçbir drone'un içeriye giremeyeceği şekilde koruyabileceklerinin altını çizdi. Firma bireysel taleplerin geldiğini de belirten Erçelik, birçok kişinin drone'lara ilgi gösterdiğini ve drone savarların artık silah sayıldığını da belirtti.


İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TLİzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL
Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden "Drone Takip Sistemi"
KTÜ öğrencilerinden su altı drone'uKTÜ öğrencilerinden su altı drone'u

PAYLAŞ