Trump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeli - Haberler - indir.com

Trump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeli

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD Başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarını protesto etmek için bir miting düzenledi. Washington DC’de bulunan kongre binasını adeta basan Trump destekçileri, ülkenin içerisinde karşılıklar yaşanmasına neden oldu. Olaylara dair yapılan paylaşımlar nedeniyle, Twitter platformuna erişim engeli ile karşı karşıya kalan ABD Başkanı, bu kez de Facebook ve Instagram sansürü ile karşı karşıya kaldı.

ABD kısa bir süre önce başkanını seçmek için seçim yapmıştı. Joe Biden'in seçimi kazanmasıyla sonuçlanan bu başkanlık seçimi, yerini ABD Başkanı9 Donald Trump'ın seçim sonuçlarına itiraz etmesine bırakmıştı. 

Twitter, retweet özelliğini normal haline getirdiTwitter, retweet özelliğini normal haline getirdi

Twitter'ın ardından Trump Facebook ve Instagram sansürü geldi

Trump'un destekçileri Washington DC’de yer alan kongre binasını basmak adına harekete geçtiğinde ülke içerisinde karışıklıklar başladı. İlk bilançoya bakıldığında ise 4 kişi bu olaylar karşısında hayatını kaybetti ve onlarca kişi de gözaltına alındı. ABD tarihinde bir ilk olan bu olayın ardından istifalar yaşanmaya başlandı. Bu olaylar yaşanırken Trump, Twitter üzerinden konu ile ilgili olarak yanıltıcı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle sosyal medya devlerinden kısıtlama yedi. Twitter, Trump'un gönderilerini seçim sahtekarlığı iddiası ve şiddet riski sebebiyle tweet paylaşımı, yanıtlama ve beğeni işlemlerine erişim sağlamasını bloke etti. 

Bu kararın ardından kısa bir süre geçmesiyle Facebook ve Instagram tarafından da benzer bir karar alındı. Yani sosyal medya devlerinden Trump'a kongreye yapılan baskına yönelik atılan paylaşımlar sebebiyle 24 saat boyunca paylaşım engeli de ortadan kalktı. Konuyla ilgili olarak Facebook‘tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Başkan Trump’ın sayfasında iki adet kural ihlali tespit ettik, bu nedenle bu süre zarfında 24 saat boyunca paylaşım yapılması engellendi” Facebook'un yapmış olduğu bu açıklamanın ardından ise Instagram için de aynı durumun geçerli olduğu düşünüldü. Konuyla ilgili şu an ki bilgiler bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir
Twitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldiTwitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldi
Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!

PAYLAŞ