Toshiba İngiltere'den 20 milyar dolar teklif aldı - Haberler - indir.com

Toshiba İngiltere'den 20 milyar dolar teklif aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-08 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon teknoloji şirketi Toshiba, büyük bir İngiliz özel sermaye fonundan yaklaşık 20 milyar dolarlık değere sahip bir satın alma teklifi aldı. İngiltere merkezli CVC CApital Partners’ın teklifinin ardından Tokyo Borsası’nda Toshiba işlemleri geçici olarak duyuruldu. Asya pazarında ciddi alımlar yapan CVC, yaklaşık 75 milyar dolar değerinde bir şirket diyebiliriz. Japonya merkezli holding, son yıllarda sahte hesaplar ve ABD nükleer birimi ile bağlantılı büyük kayıplar da dahil olarak bazı skandalların merkezinde yer aldı. Büyük kayıpları telafi etmek için ise ciddi kart sağlayan çip sektöründen çekilme hamlesi yaparak fabrikalarını sattı.

Toshiba satılma yolunda ilerliyor

Toshiba, 12 inçlik 4K Dizüstü Bilgisayarını TanıttıToshiba, 12 inçlik 4K Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

Dizüstü bilgisayar pazarında birçok ilke imza atan ve pazarın güçlü isimleri arasında yer alan Toshiba, geçtiğimiz yıllarda dizüstü bilgisayar üretimi de durdurmuştu. CVC anlaşması ile tüm bu olumsuzlukların düzelmesi bekleniyor. Japonya’nın son dönemlerdeki büyük teknoloji isimlerinin büyütülmediği tam aksine çoğunun küçülme ve kapanma durumları ile karşı karşıya kaldığı gözüküyor. Toshiba CEO’su olan Nobuaki Kurumatani ise bugün yeni işvereni CVC Capital Partners’in teklifini doğruladı. “Bunu bir yönetim kurulu toplantısında tartışacağız” dedi.

Toshiba şirketi, ev elektroniğinden nükleer santrallere kadar uzanan Japonya’nın en eski ve en büyük şirketlerinden biri olarak biliniyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda ciddi skandallara da imza atmıştı. Bunlardan birisi ise şirketin altı yıldır karını abarttığını itiraf ettiği 2015’teki muhasebe durumları olmuştu. Bu itiraf ile beraber Japonya’nın kurumsal dünyası şok olmuş ve Toshiba’ya olan güvenler sarsılmıştı.


Toshiba DynaPad, Microsoft Surface'e Rakip OlacakToshiba DynaPad, Microsoft Surface'e Rakip Olacak
Apple Toshiba Memory'deki Hisselerini SatıyorApple Toshiba Memory'deki Hisselerini Satıyor

PAYLAŞ