Tinder için gönüllü kimlik doğrulama özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Tinder için gönüllü kimlik doğrulama özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Tinder, uzun bir süredir Japonya'da kullanımda olan kimlik doğrulama özelliğinin, dünyada tüm kullanıcılar için geleceği bilgisi duyuruldu. 

Tinder bugün, gelecek aylar içerisinde kullanıcıların uygulama üzerinden kimliklerini doğrulayacaklarının bilgisini verdi. Bu özellik ilk olarak 2019 yılında Japonya'da aktif olarak kullanıyordu ve Tinder kullanıcılarının en az 18 yaşında olduklarını doğrulama yapmaları gerekiyor. Şirket, bir blog gönderisinde, bunun yasalar sebebiyle zorunlu kılındığı Japonya gibi ülkeler dışında kimlik doğrulamanın gönüllü olarak yapılacağının bilgisini verdi. 

Tinder eşleştiğiniz kişilerin sabıka kaydına bakmanızı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyorTinder eşleştiğiniz kişilerin sabıka kaydına bakmanızı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor

Tinder kimlik doğrulama özelliği herkese sunuluyor

Kimlik doğrulama, fotoğraflı doğrulama özelliği ile benzer bir şekilde tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulacak. Bir Tinder sözcüsüne göre şirket, bu bilgilere erişim sağlayabilir ve olduğu bölgeler içerisinde seks suçlularının sicili gibi kişisel bilgileri referans vermek için kimlik doğrulama özelliği için kullanılacak. Tinder bunu, kullanıcılar bir abonelik için kaydolduğu zaman kredi kartı bilgileri zaten gerçekleşiyordu. Kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmek için kullanım koşullarını karşılamak gerekir.

Tinder'ın kullanım koşullarına göre, "Kullanıcının, hiçbir zaman seks ve şiddet suçundan mahkum edilmemesi. Herhangi bir eyalette seks suçlusu olarak kayıtlı olmaması ve federal/yerel seks suçlusu sicilinizin olmaması gerekir." Eğer siciliniz temizse kimlik doğrulama işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Halihazırda bulunan fotoğraf doğrulama özelliği, bir kullanıcının profiline Twitter benzer bir mavi tik eklerken, kimlik doğrulama işleminin ise farklı bir rozeti vardır. Bu rozet ile kullanıcılar, bir profilin fotoğraf ya da kimlik doğrulamasına sahip olup olmadığını anlayabilirsiniz. Popüler arkadaşlık uygulaması Tider, güvenlik özelliklerine ne kadar yatırım yapmış olsa da kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştiremeyen profiller ile görüşme sağlaması kendi sorumluluğuna ait oluyor. Çünkü sunulan kimlik doğrulama özelliği zorunlu bir kullanım sunmuyor.

Gönüllülük esasına göre kullanmak mümkündür. Mart 2021'de Tinder'ın ana şirketi olan Match Group, herhangi bir karı olmayan sicil kontrol şirketi, Garbo'ya yatırım yaptı. Garbo'nun arka plan sicil kontrolleri yapması, şiddet ve istismara dayalı bir geçmişi olan kişileri kolaylıkla tespit etmesine yardımcı olabilir. Garbo'nın Tinder'a nasıl entegre edileceği ve kullanıcıların erişim ücreti alıp almayacağı da şu an için belli değildir. 

 


İlgili uygulamalar
Tinder Vibes özelliğini yayımladıTinder Vibes özelliğini yayımladı
Tinder uygunsuz mesajların önüne geçecekTinder uygunsuz mesajların önüne geçecek
Tinder, tanıdığınız insanlarla eşleşme özelliğine son verdiTinder, tanıdığınız insanlarla eşleşme özelliğine son verdi

PAYLAŞ