Tinder eşleştiğiniz kişilerin sabıka kaydına bakmanızı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Tinder eşleştiğiniz kişilerin sabıka kaydına bakmanızı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip olan tanışma uygulaması Tinder kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Platform kullanıcılara eşleştikleri kişilerin sabıka kaydına bakabilme imkanı tanıyacak.

Kısa sürede dünyanın en çok kullanılan tanışma uygulaması haline gelen Tinder pazardaki bu konumunu korumak için platformu geliştirmeye devam ediyor. Bugüne dek yayımlanan uygulamalar arasından sıyrılmayı başaran platformun son yatırımları ise genelde güvenlik tarafında.

Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleştiSpotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti

Tinder’ın çatısı altında bulunduğu Match Group şirketler grubu bugün güvenlik alanında önemli bir yatırım yaptı. Şirket kar amacı gütmeden sabıka kayıtları sunan Garbo isimli bir kuruluşa yatırım yaptığını açıkladı. Şirketin bu iş ortaklığını sağlamasının arkasındaki tek neden ise kullanıcılarının güvenliğini sağlamak. Bir insanla tanışma uygulamasından tanışarak buluşmak bazen riskli olabiliyor. Bunu ortadan kaldırmak isteyen şirket ise kişiler buluşmadan birbirleri hakkındaki önemli detayları bilmeleri gerektiğini düşünüyor olacak ki Tinder’ın planı bu sabıka kayıtlarını kontrol edebilme özelliğini kullanıcılarına sunmak.

Tinder kullanıcıların güvenliğini arttıracak

Ayrıca bu özellik yalnızca Tinder’la da sınırlı kalmayacak. Match Group’un çatısı altında bulunan OkCupid, Hinge, Match gibi diğer tanışma uygulamaları da bu özelliği kullanıcılarına sunacak. İlk etapta ABD’deki kullanıcılar için yayımlanacak özelliğin küresel çapta ne zaman yayımlanacağı ise henüz belli değil.

Tinder'ın Rus rakibi Mamba Türkiye'ye gelebilmek için 1 milyon dolar yatırım yapacak

Peki bu özellik nasıl çalışacak? Özellik yayımlandığında eşleştiğiniz kişinin şiddet odaklı suç kayıtları, genel sabıka kaydı, cinsel istismar kayıtları, tutuklanma kayıtları, taciz kayıtları gibi suç geçmişinin pek çok detaylarını görebileceksiniz. Fakat bu özellik uyuşturucu suçlarını kapsamayacak. Çünkü Garbo bu durumun, en azından ABD bölgesinde, azınlık grupların mağdur edildiği bir konu olduğunu düşünmekte. Ancak, Tinder’ın bu özelliği ücretli olarak sunacağını da belirtmekte fayda var.

Uzmanlar, bunun nedeninin Tinder’ın Garbo kuruluşuna yaptığı 7 haneli yatırım olduğunu düşünmekte. Tinder’ın bu özellik için belirlediği fiyat etiketi ise henüz açıklanmış değil. Fakat, Tinder, mümkün olduğu kadar çok insanın özelliği kullanabilmesi için “uygun” bir ücret düşündüğünü söylüyor. Buna ek olarak, Tinder’ın kişisel verilerinizi Garbo ile paylaşmayacağını da belirtelim. İşlem, sadece eşleşen kişilerin gönüllü olarak isimlerini birbirleriyle paylaşmasıyla gerçekleşecek. Önümüzdeki aylarda çalışmaları başlayacak olan özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Tinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyorTinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyor
Tinder 2020 verilerini açıkladıTinder 2020 verilerini açıkladı

PAYLAŞ