Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni! - Haberler - indir.com

Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 18:01:21
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Apple, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü konusunda adım atmaktan geri kalmadı. Teknoloji şirketinin CEO'su Tim Cook, corona virüsü salgınıyla ilgili açıklamada bulundu. İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle dünya genelinde 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Corona salgını insanların yaşamını etkilerken aynı zamanda teknoloji dünyası da bu durumdan etkilendi. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'da bu konuda adım atmaktan geri kalmadı ve şirketin CEO'su Tim Cook, corona virüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. CEO Cook, dünya genelindeki Apple bünyesindeki çalışanların 9 Mart ve 13 Mart tarihleri arasında ofislere gitmek zorunda olmadıklarını dile getirdi ve çalışanların bu süre zarfında evden çalışmalarını önerdi. 

Apple'dan corona virüsü önlemi

CEO Tim Cook, konuyla ilgili olarak çalışanlarına gönderdiği notta şirketin insan yoğunluğunu azaltmak için büyük bir çaba gösterdiğini ve uzaktan çalışma politikasının genellikle enfeksiyon yoğunluğu en fazla olan bölgelerdeki ofisler için geçerli olacağının altını çizdi. Bu bilgilendirme şirketin Güney Kore, Japonya, İtalya, Fransa İsviçre, İngiltere, California ve Seattle ofislerindeki çalışanlara gönderildi. Şirket tarafından gönderilen bilgilendirme notuna göre, Apple bünyesinde yer alan çalışanları evden çalıştıklarında da aynı şekilde ödeme almaya devam edecekleri belirtildi. Şirket geçtiğimiz ay corona virüsü salgını nedeniyle Çin'de bulunan tüm perakende mağazalarını geçici olarak kapatmıştı fakat bu mağazaların bir kısmı tekrar yeniden açıldı. Teknoloji şirketi, çalışanlarının Çin, İtalya ve Güney Kore de içinde olmak üzere en çok etkilenen bölgelere seyahat etmesine de yasak getirdi

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Şunu da hatırlatmak gerekiyor ki, analistler corona virüsü salgını nedeniyle Apple şirketinin yılın ikinci çeyreğinde finansal sonuçlarının beklentilerin altında olacağı aktarılmıştı. Ocak ayı içerisinde yılın ikinci çeyreği hakkında finansal tahminlerde bulunan Apple, ikinci çeyrekte 63 ile 67 milyar dolar arasında bir gelir beklediğini açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak yapılan tahminlere göre 4 milyar dolarlık aralığının normalden daha geniş tutulduğunu da dile getiren Apple, söz konusu bu durumun Çin'de yaşanan salgın nedeni ile olduğunun altını çizmişti. Bugün içerisinde teknoloji şirketi Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, corona virüsü salgını nedeniyle mart ayı içn tahmin edilenden çok daha az gelir elde edeceklerini düşündüklerini belirtti. Kısacası Apple, yılın ikinci çeyreğinde 63 milyar doların altında gelir elde edecek. Son olarak şunu da belirtmek gerekiyor ki 2020 yılında tanıtılması beklenen iPhone modellerinin tanıtımının da corona virüsü salgını nedeniyle ertelenebileceği söyleniyor. İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde yüzlerce insanın ölmesine neden olan bu salgın her geçen gün daha da yayılarak insanları tehlikeye sokuyor. Teknoloji dünyası da bu virüsten etkilendi ve çeşitli önlemler almak durumunda kaldı. Mobil Dünya Kongresi 2020'de corona virüsü salgını nedeniyle ertelenmişti.

 


Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyorFacebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor
Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!
YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

PAYLAŞ