TikTok'un Sahibi ByteDance Halk Arzı İçin Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

TikTok'un Sahibi ByteDance Halk Arzı İçin Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 20:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan TikTok, 2022 yılı itibariyle önemli bir gelişme yaşayacak.

TikTok'un sahibi ByteDance TikTok ile ilgili gelecek planlarına yönelik açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalarda halka arz süreci ile ilgili planlamaların büyük bir oranda tamamlandığı ve 2022 itibari ile TikTok’un halka arz edeceği belirtildi.

TikTok, En Çok İndirilen Uygulama

TikTok'un sahibi ByteDance tarafından gerçekleştirilecek olan halka arz çalışmalarında, TikTok’un dünyanın en çok indirilen ve kullanılan uygulama olması oldukça dikkat çekiyor. Şu anda Facebook ve Facebook'a bağlı diğer uygulamalar başta olmak üzere tüm sosyal ağları ve platformları geride bırakmayı Başaran TikTok, oldukça önemli bir başarıya imza atmış durumda. Halka arz süreci ile birlikte kısa süre içerisinde yüksek bir ilgi görmesi beklenen şirket, böylece farklı gelir alanlarını da yaratmış olacak.

Başvurular 2021’de yapılacak

ByteDance tarafından yapılan açıklamada şu anda sürecin büyük oranda tamamlandığı ve belge hazırlıklarının yapıldığı belirtildi. Regülatör kuruluşların talep ettiği tüm belgeleri sunacak olan şirket, başvurusunu belge hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Eylül ayı itibariyle gerçekleştirecek.

Honor İçin ABD Riski Devam Ediyor!

TikTok için süreç çok parlak gibi görünse de özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki baskı oldukça artıyor. Zira geçtiğimiz aylarda yapılan son açıklamalarda küçük yaştaki çocukların kullanıma sunulması nedeniyle TikTok sert bir şekilde eleştirilmişti. TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri için güvenlik sorunu yarattığını belirten ülkenin önde gelen yöneticileri, özellikle ABD'li bir şirkete TikTok’un satılması gerektiğini öne sürmüştü. ABD Başkanı Joe Biden tarafından şu anda bekleme aşamasına alınan durum, önümüzdeki günlerde sürpriz bir şekilde yeniden masaya gelebilir. Böyle bir durumda ise TikTok için parlak geçen dönem tam ters bir etki görebilir.





PAYLAŞ