TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması! - Haberler - indir.com

TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 15:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari savaşın etkileri Çinli şirketler üzerinde daha yoğun bir şekilde görülmeye başlandı. Görünüşe göre Huawei’den sonra TikTok’u da zor günler bekliyor. TikTok güvenlik soruşturmasına giriyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Çinli şirketlere karşı aştığı savaş hız kesemeden devam ediyor. Çinli şirketleri bir ulusal güvenlik tehdidi olarak gören ABD görünüşe gören Çin’in popüler marka ve uygulamalarına sınırları içinde yer vermek istemiyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu savaşın tam ortasında kalan şirket Huawei olmuştu. Mayıs ayından beri çeşitli yaptırımlara maruz kalan ve ABD merkezli tüm iş ortaklarını kaybeden şirketin pazara yeni ürünlerini sürmesi de oldukça güç bir hale gelmişti. Google ile anlaşması bozulduktan sonra Andorid lisansını kaybetmesine rağmen eskisi kadar yoğun olmasa da yenilikçi, ürünleri piyasaya sürmeye devam eden Huawei’nin üzerindeki kısıtlamalar devam edeceği ancak baskının azalacağı yönünde iddialar dolaşıyordu ki “Ulusal Güvenlik” soruşturmaları radarına bu defa TikTok takıldı.

Çin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyorÇin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyor

TikTok, Çocukların Verilerini Toplama Suçundan Yargılanıyor!

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda sizlere TikTok’la ilgili ihlal iddialarından bahsetmiştik. TikTok’un kullanıcılara ayrımcılık yaptığını iddia eden Senato üyesi bu konu hakkında en kısa zamanda bir inceleme başlatılması gerektiği hakkında hem yetkililere başvurmuş, hem de iddiaları Twitter hesabından kamuoyuna duyurmuştu. Çinli kullanıcılarla ABD’deki kullanıcılar arasında ayrımcılık olduğu iddiaları ise TikTok CEO’su tarafından reddedilmişti.

TikTok için soruşturma süreci resmi olarak başladı!

Senatör Chuck Schummer, Tom Cotton ve Ulusal İstihbarat Müdür Vekili Joseph Maguire’nin şikayeti üzerine ByteDance adındaki Çinli şirkete ait olan TikTok uygulamasına “Ulusal Güvenlik Riski” nedeniyle resmi soruşturma açıldı.

TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?

Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan TikTok’un ABD bölgesindeki kullanıcıların verilerine erişim sağladığı ve verilerin devralmaya zorlanacağından endişe duyulduğu yönündeki iddialar TikTok’un güvenilirliğine de zarar verdi. Görmezden gelinemeyecek bir ulusal güvenlik tehdidi olarak görülen uygulamanın soruşturma karşısında zor günlerden geçeceği kesin.

Konuyla ilgili olarak daha öncesinde ByteDance’nin sözcüsü açıklama yaparak uygulamadaki verilerin hiçbir şekilde Çin’de tutulmadığını, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan kullanıcıların verilerinin sadece Amerika Birleşik Devletleri içinde saklandığını belirtmiş olsa da görünüşe göre bu açıklama senatörleri ikna etmeye yetmedi. Şuan için ise soruşturmayla ilgili olarak TikTok’un akıbeti hakkında fikir edinebileceğimiz gelişmelere dair hiçbir bilgi yer almasa da, ilerleyen zamanlarda soruşturmanın detaylarının yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacağını söyleyebiliriz. TikTok soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor
Mark Zuckerberg’den TikTok AçıklamasıMark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması

PAYLAŞ