TikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandı - Haberler - indir.com

TikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Hindistan, TikTok ve WeChat’in e içinde yer aldığı 59 adet veri toplama ve veri gizliliği ile ilgili sorunlar sebebiyle kalıcı olarak kapatıldı. 

Veri gizliliği, dünya gündemini sık sık yoğun eden konuların başında gelir. Özellikle de son dönemler içerisinde WhatsApp kullanıcı koşulları ile ilgili olarak yapılan değişikliklerin ardından kullanıcıların veri gizliliği, daha hiç olmadığı kadar gündemde yerini aldı. Mobil cihazlarda kullanılan uygulamalar, gün içerisinde kullanıcıların hareketlerinden ve verilen izinler sayesinde erişmiş olduğu bilgilerden kullanıcılar hakkında gereğinden fazla bilgi sahibi olabiliyorlar. 

TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı

Bu durum karşısında önlem almak isteyen Hindistan hükumeti, konuyla ilgili olarak yeni bir Bilgi Teknoloji Yasası çıkardı. Asyalı olan ülke, bu yasası sayesinde kullanıcıların veri gizliliğini korumak için bir hedefler belirledi. Bunu başarmak için ise Hindistan TikTok ve WeChat’in de içinde yer aldığı 59'dan fazla uygulamayı kalıcı olarak kullanıma kapattı. Bu uygulamalar artık özel bir almadığı sürece herhangi bir şekilde kullanılmayacak. Hindistan, TikTok yasağı öncesi Çinli sosyal medya şirketi, ABD gizi bazı ülkelerde veri toplama ve kullanıcı gizliliği ile ilgili olarak yasaklanmaya sınır getirmişti. 

Hindistan, TikTok ve WeChat kalıcı olarak yasakladı

Hindistan hükumeti, yeni Bilgi Teknoloji Yasası’nın 69A maddesine dayanarak, kullanıcı verilerini yasaklamaya hızla devam ediyor. Android ve iOS için özel olarak geliştirilen 250'den fazla uygulama ülke içerisinde yasaklılar listesinde yerini aldı. Yasaklanan uygulamalar arasında 59 tanesinin verilen süre içerisinde savunma yapması, Hint hükumetini veri toplama ve kullanıcı gizliliği ile bir ihlalin yapılmadığına dair ikna etmesi gerekiyordu. Bugün dolan süre içerisinde yapılan savunmalar, Hindistan'ı tatmin etmemiş olacak ki Hindistan, TikTok ve WeChat’in de dahil olduğu 59 uygulamaya kalıcı olarak yasak getirdi

Ülke içerisinde yasaklanan uygulamalar arasında TikTok, WeChat, Baidu, Alibaba tarayıcısı UC Browser ve birkaç Xiaomi uygulaması da yer alıyor. Şu an için hükumet sadece yasaklanan uygulama sayısını açıklamış durumdadır. Bu sebeple de kullanıcıların elinde yasaklanan uygulamaların tam listesi mevcut değildir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha farklı bilgilerin de elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu
TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladıTikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı
TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyorTikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor

PAYLAŞ