TikTok işitme engelliler için yeni özellik getirdi - Haberler - indir.com

TikTok işitme engelliler için yeni özellik getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan TikTok yeni bir özelliğinin daha duyurusunu yaptı. Özellikle işitme engelli kullanıcılara yardımcı olma ihtimali yüksek olan otomatik altyazılar kullanıma sunuldu. 

Otomatik altyazılar açıldığında, izleyiciler videonun konuşmasını altta yazılı bir şekilde görebilecekler. Bu sayede herhangi bir kullanıcı dinlemek konusunda zorluk yaşadığında altyazılardan konuyu takip edebilirler. Şu an için otomatik altyazılar özelliği İngilizce ve Japoncayı destekliyor. Fakat TikTok gelecekteki aylarda listeye daha fazla dil ekleyeceğini de dile getirdi.

TikTok reklam politikasını değiştiriyorTikTok reklam politikasını değiştiriyor

TikTok işitme engellilerin işini kolaylaştıracak özelliği sundu

Otomatik altyazılar özelliğine erişim sağlamak için kullanıcılar video yüklemeyi ya da kaydetmeyi bitirmesinin ardından hemen sonra düzenleme sayfasında yer alan altyazılar seçeneğine giderek otomatik altyazılar metnini görebilirler. Aynı zamanda daha video paylaşılmadan metni düzenleyebilir ya da metinleri kendileri yeniden hazırlayabilirler. TikTok özellikle de sadece erişilebilirlik amacıyla sunuluyor olsa da, otomatik altyazılar da TikTok'u ses olmadan seyretmek isteyen kullanıcılar için de oldukça mantıklı bir seçenektir. 

Altyazılar, konuşulan dili anlamakta zorlanan kullanıcılar için de faydalı olabilir

TikTok, geçmişte videolara metin ekleyerek altyazı seçeneği sunan diğer platformlardan ilham alıyor. Aynı zamanda otomatik altyazı aracı kullanıcıların istedikleri zaman açma ve kapatma özelliğine de sahiptir. Bu yeni otomatik altyazı özelliği, TikTok'un engelli kullanıcılar için sunduğu tek özellik değildir. Şirket geçtiğimiz aylar içerisinde ışığa duyarlı (epilepsi) kullanıcıları için de aynı çalışmaları yapmıştı. Çin merkezli eğlence uygulamasının yöneticileri, özelliği şu an için halen iyileştirme aşamasında olduğunu ve bu konuda da çalışmalarıyla ön plana çıkan The Deaf Collective ile işbirliği yaptığını açıkladı.

TikTok birçok kişiye başarı getirdi

Son aylar içerisinde TikTok, müzik endüstrisinde dikkat çekecek başarı öykülerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Örnek vermek gerekirse uygulamada bulunan Nathan Evans isimli bir kullanıcı, Yeni Zelanda bölgesinin 19. yüzyıla ait olan The Wellerman adlı parçasıyla büyük viral fırsatı yakaladı ve bununla beraber bir plak şirketiyle anlaşma imzalandı. Daha sonrasında ise kendine albüm yapma fırsatı ele geçirdi. TikTok platformu ilke ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
TikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamlelerTikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamleler
TikTok ve YouTube birleşiyorTikTok ve YouTube birleşiyor
Instagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyorInstagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyor

PAYLAŞ