TikTok, hukuksuz kararname sebebiyle Trump yönetimine dava açacak - Haberler - indir.com

TikTok, hukuksuz kararname sebebiyle Trump yönetimine dava açacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 00:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD içerisinde yasaklanması gündeme gelen ve Trump yönetimi tarafından Amerika merkezli bir şirkete satılmasını TikTok, dava açma yolunda adım adım ilerliyor. Dünyanın en popüler uygulamalarının başında gelen TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance, platformun ABD'li şirkete satılmasını isteyen Trump yönetime dava açmak için planlar yaptığını resmi olarak duyurdu. 

Kararname, TikTok'a göre hukuksuz

Trump yönetimi, 14 Ağustos tarihinde ByteDance'a, TikTok platformunun ABD haklarını Amerikalı bir şirkete satması için 90 gün süre vermişti. Yayınlanan söz konusu bu kararnamenin ardından Microsoft ve Oracle gibi dev isimler TikTok'u satın almak için görüşmeye başladıklarının bilgisini verdi. Şu ana kadar davanın hangi mahkemede açılacağı ise açıklanmış değil.

TikTok'tan işletmelere 2000 TL bütçeTikTok'tan işletmelere 2000 TL bütçe

Çinli şirket Trump yönetimi tarafından verilen bu kararın hukuka aykırı olduğunu kanıtlamak istiyor ve ayrıca Beyaz Saray'ın başvuruyu ABD ulusal güvenliğine bir tehdit olarak nitelendirdiği konusunda hemfikir değil. Reuters'e göre dava, ByteDance'ı TikTok'u satma zorunluluğundan kurtaramayacak. Çünkü yukarıda belirtilen 14 Ağustos kararnamesi, dava ve kontrole tabi değil. Öte yandan TikTok'un bu hamlesine Trump yönetiminin nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu olmuş durumda.


İlgili uygulamalar
Microsoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştüMicrosoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştü
TikTok'un Mac adreslerini topladığı iddia ediliyorTikTok'un Mac adreslerini topladığı iddia ediliyor
Tiktok'un satışı için süre verildiTiktok'un satışı için süre verildi

PAYLAŞ