TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu - Haberler - indir.com

TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medya dünyasının lider platformlarından TikTok, 2020 yılının Aralık ayı içerisinde en fazla gelir elde eden mobil uygulamalarından biridir. Platform; YouTube gibi kendisinden daha köklü bir uygulamayı dahi geride bırakmayı başardı. TikTok platformunun başarılı bir şekilde ilerlemesinde, Türk kullanıcıların da payı oldukça yüksek oldu. 

Türkiye'den TikTok'a büyük bir ilgi vardır

Yayımlanan mobil uygulama istatistikleri ile adından söz ettiren Sensor Tower, yeni bir rapor daha yayımladı. Söz konusu bu rapora göre, 2016 yılında kullanıcılara sunulan TikTok, 142 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Bunun yanı sıra kazancıyla tüm rakiplerini de geride bıraktı. 2020 yılının Aralık ayı içerisinde en fazla gelir elde eden mobil uygulaması olan TikTok, Türk sosyal medya kullanıcılarının da dikkatini çekmeyi başardı. Türkiye, TikTok'a en fazla kazanç getiren üçüncü ülke oldu. Platformun gelirinin ise; yüzde 86’sı Çin’den, yüzde 7’si ABD’den ve yüzde 2’si Türkiye’den oluşuyor.

TikTok, Walmart ortaklığıyla moda sektörüne giriyorTikTok, Walmart ortaklığıyla moda sektörüne giriyor

TikTok platformunun ardından ikinci sırada yer alan TikTok ise 95 milyon dolar gelir elde etti. YouTube platformunun geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre geliri, yüzde 57 oranında artış gösterdi. YouTube platformunun en yüksek geliri elde ettiği ülke ise yüzde 52 oranda ABD oldu. En çok gelir elde eden mobil uygulamalar listesinin üçüncü sırasında ise Tinder yer alıyor. Bununla beraber Disney+ ise dördüncü, Tencent Video da beşinci sıraya adını yazdırdı. Sensor Tower’ın yayımladığı bu rapor, mobil oyunları hariç tutarak hazırlandı.


İlgili uygulamalar
TikTok'un Web sürümü için yeni özellikler yoldaTikTok'un Web sürümü için yeni özellikler yolda
TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!
TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı

PAYLAŞ