TikTok Dünya Sağlık Örgütü'ne 10 milyon dolarlık bağış yaptı! - Haberler - indir.com

TikTok Dünya Sağlık Örgütü'ne 10 milyon dolarlık bağış yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 18:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok koronavirüsle mücadele için Dünya Sağlık Örgütü’ne 10 milyon dolarlık bağış yaptı!

Çin’in Wuhan kentinde ortya çıkan ve dünya çapında etkisini arttırarak hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgınını durdurabilmek adına hükumetler ve sağlık kuruluşlarının yanı sıra dünyadaki pek çok şirketten de destek geliyor. Salgın nedeniyle işlerini evden yürütmek zorunda kalan büyük ölçüde zarar eden şirketler bu zor duruma rağmen araştırmalar için bağış yapmaya devam ediyor.

Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

TikTok koronavirüsle mücadele için bağış yapıyor!

Salgınla mücadelede bir adımında Çin merkezli ByteDance’den geldiği öğrenildi. ByteDance bugün TikTok üzerinden yaptığı duyuruda Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Birlik Mücadele Fonu’na bağışta bulunduğunu açıkladı.

TikTok tarafından yapılan bu resmi açıklamaya göre şirket Dünya Sağlık Örgütü’ne 10 milyon dolar bağışta bulundu. Şirketin yapmış olduğu bağış diğer bağışlar gibi  virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına gerekli ekipmanların sağlanabilmesi için kullanılacak.

WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

Yapılan araştırmalar sonucu yürütülen tahminlere göre en çok ihtiyacı olan ülkelere gerekli yardımların yapılabilmesi için Nisan ayına kadar en az 675 milyon dolar toplanması gerekiyor. Ancak salgın şiddetini arttırmaya devam ederse yardım sağlayabilmek için gereken minimum tutarda da büyük bir artış yaşanması söz konusu.

Salgınla mücadelenin destekçi şirketlerinden olan TikTok, Dünya Sağlık Örgütü’nün yanı sıra Red Cross gibi organizasyonlara da bağış yaparak yürütülen faaliyetlerin genişletilmesine destek veriyor.  TikTok başkanı Alex Zhu tarafından yayınlanan duyuruyu, insanlara sağlık uzmanlarını dinlemeleri ve yerel hükumetler tarafından alınan önlemlere uymaları gerektiğini bilgisi hatırlatarak sonlandırdı.

TiktTok’unda koronavirüsle mücadele için Dünya Sağlık Örgütü’ne bağış yapan diğer şirketler arasına katılması gereken paranın toplanmasında büyük bir önem taşıyor. Şuana kadar Facebook 100 milyon dolar, FIFA 10 milyon dolar bağış yaparken Google’ın da bağışçı şirketler arasında olduğu biliniyor. Ancak Google’ın ne kadar bağış yaptığına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Teknoloji devi şirketlerin yanı sıra küçük şirketlerden de toplamda 22 milyon dolarlık bir bağış elde edildi. Son dönemlerde dünyaca ünlü isimlerden de ardı ardına bağışlar geliyor. Ancak ülkelere yardım için gerekli paranın toplanıp toplanamayacağı henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı
Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

PAYLAŞ