TikTok, Apple Müzik için ücretsiz abonelik kampanyası başlattı - Haberler - indir.com

TikTok, Apple Müzik için ücretsiz abonelik kampanyası başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-18 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Çin ve ABD savaşının ortasında kalan şirketlerden biri olan Tiktok daha fazla kullanıcıya erişebilmek için yeni bir iş birliği yaptı. Bunun için Apple’a anlaşma yapan şirket Apple Müzik için ücretsiz abonelik kampanyası başlattı.

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan TikTok başta rakipsiz gibi görünse de, kısa sürede diğer sosyal medya uygulamalarının TikTok’taki bazı özellikleri kendi kullanıcıları için yayımlaması, pazarda şirkete rakip uygulamalar yayımlanması ve ABD baskıları uygulamanın pazardaki yeri için büyük bir engel oluşturmaya başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de Reddit Dubmash uygulamasını satın alarak uygulamaya rakip olmak için yeni bir adım atmıştı. Bu dönemde Facebook’ta TikTok rakibi Collab uygulaması da kullanıma sunmuştu.

TikTok 2020'nin en iyilerini açıkladıTikTok 2020'nin en iyilerini açıkladı

TikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecek

Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, İngiltere’de TikTok kullanılmamasına bilgiler paylaşmış ve uygulamayı kullanmayan kişi oranın yüzde 7 olduğunu belirtmişti. 2020 yılının başlarında TikTok hesabı açan Apple ise Kasım ayında video paylaşmıştı. Bunun üzerine Apple Müzik hesabı açan TikTok, viral olan müziklerden oluşan çalma listelerini paylaşmaya başlamıştı.

TikTok kullanıcılarına ücretsiz Apple Müzik aboneliği

Aynı zamanda Shazam’la da benzer bir işbirliği yürüten başlatan Apple, Shazam kullanıcılarının App Müzik uygulamasını 5 ay kullanabileceğini açıklamıştı. Apple ve ByteDance’nin birbirlerinin uygulamalarını kullanmaya başlması şirketler arasında kurulabilecek bir işbirliğinin yolda olduğunu gösteriyordu ki bu anlaşma çok gecikmedi. Bugün itibariyle el sıkışan iki şirketin anlaşması sayesinde ilk kez Apple Müzik aboneliği oluşturacak TikTok kullanıcıların uygulamayı 4 ay boyunca ücretsiz kullanabileceği açıklandı. Yeni kampanyanın 4 Ocak 2021 tarihine kadar başlatılan abonelikler için geçerli olacağı açıklandı.


İlgili uygulamalar
TikTok kullanıcı sözleşmesini güncellediTikTok kullanıcı sözleşmesini güncelledi
TikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdiTikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdi

PAYLAŞ