TikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip Olacak - Haberler - indir.com

TikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok indirilen uygulaması olan TikTok, yeni özelliği ile Apple Music ve Spotify’a karşı güçlü bir rakip olmayı hedefliyor.

Video platformu olarak dikkat çeken TikTok, müzik akış platformu olarak bilinen Audius ile önemli bir anlaşma gerçekleştirildi. Resmi olarak yapılan açıklamalara göre mevcut müzik platformu TikTok bünyesine dahil edilecek ve kullanıcıların müzik dinlemesi konusunda da artık daha zengin seçenekler sunulacak. Mevcut hamle, TikTok'un pazarda Apple Music ve Spotify’a karşı güçlü bir rakip haline gelmesini sağlayacak.

Yeni Ortaklık Resmen Duyuruldu

TikTok ile Audius arasındaki ortaklık Pazartesi günü yapılan resmi açıklama ile birlikte resmiyet kazandı. Açıklamalarda anlaşma kapsamında TikTok platformunda yaşanacak değişikliklere de yer verildi. Açıklamalara göre mevcut yenilikler tamamlandıktan sonra kullanıcılar TikTok uygulamasında TikTok Sounds olarak yeni bir bölüme sahip olacak. Bu bölümde kullanıcılar şarkıları dinleyebileceği gibi mevcut tüm şarkıları tek bir tık ile uygulamaya aktarabilecek ve yeni içeriklerinde kullanabilecek.

Bu bakımdan yeni anlaşmanın pek çok farklı avantajı bulunuyor. Kullanıcılar popüler şarkılar dinleyebileceği gibi bu şarkıları içeriklerinde de kullanma şansına sahip olacak. TikTok ise sektördeki ağır üstünlüğünü yeni ortaklık ile birlikte arttıracak, sektördeki Spotify ve Apple müzik gibi diğer güçlü uygulamalara karşı da iyi bir alternatif sunmuş olacak.

Audius Büyümesini Sürdürüyor

Şirket tarafından yapılan bu hamle aynı zamanda Audius için de önemli bir destek sağladı. Ethereum ve Solana tabanlı olarak geliştirilen Audius, Ağustos ayı itibariyle 5 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Blockchain teknolojisi ile desteklenmesi ve Audius Coin olarak başka bir girişimin bulunması, TikTok için farklı alanlara da ulaşılmasını sağlıyor. TikTok desteği aldıktan sonra piyasa değerinde Yükseliş yaşamaya başlayan Audius Coin (AUDIO) kısa sürede yüzde 130’luk bir yükseliş gördü. 

Anlaşma dahilinde önümüzdeki günlerde yaşanacak yeni gelişmeler ile birlikte kripto para biriminin daha da yükselmesi bekleniyor. Yükseliş çarpıcı olsa da kripto paranın tarihi zirvesinden uzak durumda. Müzisyenler, stake yoluyla kazanç elde etmek için AUDIO jetonunu kullanıyor. Yeni ortaklıkta herhangi bir değişiklik olmayacağı gibi Audius üzerinden kazanç sağlayan içerik oluşturucular, para kazanmaya devam edecek.





PAYLAŞ