Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Artışı İçin Yeni Uygulamasını Yayınladı - Haberler - indir.com

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Artışı İçin Yeni Uygulamasını Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 12:23:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde yaşanan dolar kuru artışından sonra birçok kuruluş tarafından haksız fiyat artışları ürünlere uygulanmıştı. Bu noktada Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve “Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi” mobil uygulamasını yayınlandı. Normal fiyat artışlarının yanı sıra anormal yükselişler sergileyen ürün ve kuruluşlar artık kolay bir şekilde şikayet edilebilecek. Döviz kuru bahane edilerek ülkede çeşitli ürünlerde abartı bir şekilde fiyat artışına gidilmiş durumda. Yeni yayınlanan bu uygulama ile bu durumu bildirmek ve şikayet etmek bir hayli kolay olacak. Yapılan açıklamada 5 981 firmadan 82.660 ürün üzerinde incelemeler başlattıklarını dile getiriyor. Bu firmalarda 382’si ise 6446 üründe haksız fiyat artışı sergilemiş durumda.

Ürün Şikayet Uygulaması

Artan fahiş fiyatlar için Alo 175 Tüketici Danışma Hattı bulunuyor. Ancak daha hızlı ve pratik olması adına artık mobil uygulama kullanabileceksiniz. Bakan Pekcan tarafından konu ile alakalı şu sözler dile getirildi: "Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi (HFA-Bildirim) Mobil Uygulaması'nı hayata geçirdik. Tüketicilerimiz HFA-Bildirim uygulamasını mobil cihazlarına ücretsiz indirebilecek ve bu konuda yaşadıkları sorunları kolaylıkla Bakanlığımıza iletebilecekler. Ticaret Bakanlığınca şikayetlere ilişkin gerekli işlemler hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilecek."

Şikayet sürecine gelecek olursak vatandaşlar çektikleri fotoğrafları uygulamaya yükleyebilecekler. Yapılan şikayetler şikayet ilinin Ticaret Bakanlığı Müdürlüğüne yönlendirilecek ve müdürlükler ise gerekli işlemlere başlayacak. Vatandaş ise yine mobil uygulama üzerinden bu süreci takip edebilecek. Gerekli incelemeler sonrasında fahiş fiyat artışı tespit edilen şikayetlere bakanlık tarafından gerekli yaptırım ve cezalar uygulananacak. Bakalım bu dolar artışından faydalanarak fahiş artış sergileyen kurum ve kuruluşlar bu yenilik ile beraber nasıl bir tavır sergileyecekler göreceğiz.





PAYLAŞ