Tesla otomatik pilotu artık yol verecek! - Haberler - indir.com

Tesla otomatik pilotu artık yol verecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 17:46:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Tesla tarafından geliştirilmesi devam eden otomatik pilot, önemli bir özellik daha kazandı. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Tesla'nın ölümle sonuçlanan kazaların videoları internette yayınlandı .

İnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyorİnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyor

Çoğu zaman yaşanan kaza olayları nedeniyle gündeme gelse de Tesla, otonom sürüş konusunda çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydeden firmalardan bir tanesi. Şu anda piyasadaki en yetenekli otonom sürüş sistemine sahip olan firma, bu yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor. Duyurulan son yenilik ise otomatik pilotun şerit değiştirecek araçlara yol vermesi özelliği oldu.

Tesla'nın yenin sitemi diğer araçların şerit takibini takip edecek!

Tesla’nın yeni sistemi, diğer araçları takip edecek. Sinyal vererek Tesla’nın önüne girmek isteyen araçları tespit edecek olan yeni sistem, böylece hızını düşürerek önüne girecek araçlara yol verecek. Şerit değişimi yapan araçları kontrol edecek olan sistem, hem diğer araçların güvenliğini hem de kendi güvenliğini sağlayacak. Üstelik bu konuda uyarı da veren sistem, otonom sürüşte olmadığı süre içerisinde de yine güvenliği elden bırakmayacak.

Peki araçlar ya sinyal vermezse?

Bu yenilik sonrasında özellikle yabancı basında en çok konuşulan konuların başında aracın sinyal vermemesi hali sorgulandı. Şu anda Tesla tarafından yapılan tanıtımlarda mevcut özelliğin sinyal veren araçlarda çalıştığı belirtilirken sinyal verilmemesi durumunda otonom sistemin nasıl davranacağı ise merak edilmeye başlandı.

Tanıtımı yapılan sistem ise şöyle;

Tesla otomobiller, kampçıların vazgeçilmez aracı olacak! 


Tesla’nın 3. nesil süper şarj istasyonları görücüye çıktıTesla’nın 3. nesil süper şarj istasyonları görücüye çıktı

PAYLAŞ