Tesla lazer teknolojisi ile cam sileceğine veda ediyor! - Haberler - indir.com

Tesla lazer teknolojisi ile cam sileceğine veda ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 11:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Tesla'nın basit bir isteği var, o da kaputlarına lanet olası lazer ışınları takılmış arabalara sahip olmak. Musk'ın elektrikli otomobil şirketi, ön camları temizlemek için lazer ışınlarının kullanımı için bir patent alarak bu hedefe bir adım daha yaklaştı.

As Electrek'in ortaya çıkardığı bilgilere göre Tesla başarıyla geçen hafta ABD Patent ve Marka Ofisi patent aldı. "Araçlardaki ve fotovoltaik tertibatlardaki cam eşyalarda biriken döküntülerin darbeli lazerle temizlenmesi" başlıklı patent bunun sadece pencereler için değil, Tesla'nın solar şarj panelleri için de iyi olduğunu da ima ediyor.

Tesla'nın Cybertruck İçin 1,25 Milyondan Fazla Ön Siparişi AldıTesla'nın Cybertruck İçin 1,25 Milyondan Fazla Ön Siparişi Aldı

Patent görsellerindeki çizimler, silecek sıvısı memelerinin normalde ön cama doğru açılı olduğu kaputun arkaya bakan iki noktasından çıkan kirişleri gösteriyır. Patent, sistemi "araca monte edilmiş bir cam eşya üzerindeki bir bölgeyi ışınlamak için bir lazer ışını yayacak şekilde yapılandırılmış bir ışın optik tertibatı", enkaz algılama devresi ve lazeri uzak mesafeden sınırlamak için kalibre edilmiş kontrol devresinden oluşan bir sistem olarak tarif etmeye devam ediyor. Ayrıca patent raporlarında "Cam eşyanın altındaki bölgenin altındaki farklı araç içi bileşenlere zarar verme riskini azaltmak" gibi bir açıklamaya da yer verilmiş.

Tela dikkatleri üzerine çekti

Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan otonom araç sektörünün lider şirketi Tesla son patentiyle teknoloji gündeminin en çok konuşulan şirketlerinden biri oldu. Lazer teknolojisiyle yankı uyandıran patent şöyle;

Tesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilir

Patent konusunu daha da derinleştirdiğimizde, sistemin ön camdaki kirleri tespit etmek için en az bir kameradan oluştuğu görülüyor, ancak bir araç içi kamera arka görüş kamerası veya çevre görüş kamerası da içerebilme ihtimali var. Ve ön cam üzerine yerleştirilmiş şeffaf dirençli bir kaplama olduğunu görüyoruz. Bu lazer ışınını yönlendirmek, odaklamak ve yaymak için geliştirilen bir ekipman.

Tabi ki de şirketin böyle bir patanet alması bu teknolojiyi gerçeğe dönüştüreceği anlamına da gelmiyor. Şirketin ayrıca elektromanyetik silecekler için bir patente sahip olduğunu unutmamak gerek. Tesla bu patent hakkında geleneksel sileceklerin mekanik bileşenlerinin yarattığı rüzgar direncinin araç menzilini azalttığını söylüyor. İki patente baktığımıza elektromanyetik silecek ihtimalinin lazer ışınlarından en azından biraz daha gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her iki sistem de araçların üretim maliyetini ciddi anlamda arttıracağından satış fiyatlarının de yükselmesine neden olacaktır. Tesla her ne kadar ses getiren bir teknoloji üzerinde çalışsa da bu sistemde üretilen araçlar yüksek maliyetlerinden dolayı şirkete beklediği başarıyı getirmeyebilir gibi görünüyor.


ABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmediABD'de düzenlenen Elektrikli Otomobil Zirvesine Tesla davet edilmedi
Tesla’ya otopilot güvenlik soruşturması açıldıTesla’ya otopilot güvenlik soruşturması açıldı

PAYLAŞ