Tesla elindeki BTC'leri satmaya başladı - Haberler - indir.com

Tesla elindeki BTC'leri satmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler elektrikli ve otonom araç üreticisi olan Tesla, geçtiğimiz şubat ayında tam 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımı gerçekleştirmişti. Şirket elinde tuttuğu Bitcoin’lerin bir kısmını sattığını duyurdu. Tesla yapmış olduğu bu satıştan ise tam 272 milyon dolarlık kar elde etti. Elektrikli araç denildiği zaman akla gelen ilk şirket Tesla markası ve başındaki adam ise Elon Musk olduğu biliniyor. Geçtiğimiz aylarda Dogecoin hakkında attığı tweetler ile piyasayı sallayan Musk’ın Bitcoin’e olan yatırımları da dikkat çekmeye devam ediyor.

Elon Musk’ın başında yer aldığı otonom araç şirket Tesla, geçtiğimiz şubat ayında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımı gerçekleştirmişti. Sürekli olarak borsayı sallayan Elon Musk’ın şirketinin böyle bir yatırım yapması pek şaşırtıcı gelmemişti. İki ay sonra bugün ise şirketin 2021’in ilk çeyreği mali raporunda görülen bir olay olarak Tesla’nın yatırımının iyiye gittiğini gösterdi.

Binance hisse satışlarına Tesla ile başladıBinance hisse satışlarına Tesla ile başladı

Tesla, Bitcoin yatırımından 272 milyon dolar kar etti

Paylaşılan mali rapora göre Tesla, şubat ayında almış olduğu Bitcoin’lerin bir bölümünü sattı. Raporlardaki verilere göre Tesla, 272 milyon dolarlık Bitcoin sattı. Raporda yer alan “Nakit Akışları Beyanı” tablosunda şirket “Dijital varlıkların satışından elde edilen gelir” kısmında 272 milyon dolarlık bir kar elde ettiği gözüküyor. Tesla ayrıca geçtiğimiz aylarda şirketin Bitcoin ile ödeme alacağını da duyurmuştu. Bu noktada Tesla, Bitcoin ile olan bağlantısını sürdürmeye devam edecek gibi duruyor.


Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusuHuawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu
Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep olduTesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu

PAYLAŞ