Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak - Haberler - indir.com

Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 10:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla sektördeki ağırlığını artırmak adına, 2020 yılı itibariyle otonom araçların içinde yer aldığı 'robo taksi' servisini yapılan talepler üzerine araç çağırma uygulamaları üzerinden herkesin kullanımına sunacağının bilgisini daha önce vermişti. Tesla şirketi, gelecek yıl yani 2020 yılı itibariyle otonom araç servisinin bir parçası olarak ilk robo taksi servisini kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Gelişen teknolojinin ve hayat kalitesini artırmanın yollarını geliştiren Tesla, robo taksi sistemi ile uygulama üzerinden taksi çağırma sistemine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Elon Musk, Tesla şirketinin Otonomi Günü'nde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki yıl Tesla’nın otonom robo-taksilerinin kullanılacağı konusunda oldukça eminim. Ama belki bazı bölgelerde düzenlemeler uygun olmadığı için hizmet veremeyebiliriz." şeklinde açıklama yaptı. Yaptığı konuşma içerisinde Musk, hangi düzenlemeler üzerinde çalıştıkları hakkında ise açıklamada bulunmadı. Musk, konuşmanın yanı sıra, şirketin gelecek yıl içerisinde yetkili kişilerden gerekli izinleri alacağını söyledi. 

Tesla otomatik pilotu artık yol verecek!Tesla otomatik pilotu artık yol verecek!

Tesla şirketi, sunduğu hizmet içerisinde araç sahiplerinin kendi araçlarını da, araç çağırma ve paylaşma uygulaması üzerinden sisteme dahil edebileceklerinin bilgisini verdi. Söz konusu bu uygulama, dünyaca ünlü Uber ya da Airbnb servisleri gibi bir çalışma politikası doğrultusunda hizmet verecektir. Tesla, verdiği hizmet karşılığında yolculuk ücretlerinin yüzde 25 ile 30'unu alacağının bilgisini verdi. Uygulama üzerinden paylaşılacak yeteri düzeyde aracın olmaması halinde Tesla, kendi robo-taksilerini kullanıma sunacak. 

Robo-taksilerin donanımı hazır

2016 yılından bu yana Elon Musk, Tesla'nın teknolojik araç ağının ve araç sahiplerinin kendi araçlarını da paylaşabilecekleri bir uygulama sistemi üzerinde çalıştıklarının bilgisini vermişti. Musk, söz konusu bu Tesla araçlarının artık tam gelişmiş bir otonom sürüş çipi ile zenginleştirildiğinin bilgisini verdi. Araçlara yerleştirilen bu çip, otonom sürüş desteği için gereken donanım ihtiyaçlarını karşılıyor. Tesla tarafından üretilen bu araçlardaki donanım sisteminin bu alandaki en iyi donanım olduğunun bilgisini veren Elon Musk, donanımın hazır olduğunu ve sıranın yazılım sistemine geldiğinin bilgisini verdi. Musk, otonom sürüş konusunda donanımın tamamlanması sayesinde yazılım sisteminin de gelecek yılın ortalarına tamamlanacağı hakkında bilgi verdi. Bu sayede Tesla, herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan çalışabilecektir. Elon Musk; " Bizim açımızdan baktığınızda bundan bir yıl sonra, belki bir yıl üç ay sonra ama kesinlikle önümüzdeki yıl içinde, bir milyon robo-taksimiz yollarda olacak. Tek bir güncelleme ile filomuz kullanıma hazır olacak” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili kanun düzenlemeleri gerekebilir

Elon Musk, tam otonom sürüş sistemi ve robo taksi hizmeti için çeşitli kanun düzenleyicilerinden onay alınması gerektiğinin bilgisini verdi fakat nasıl bir onay sisteminin olacağı hakkında bilgi vermedi. Söz konusu otonom sürüş özelliğine sahip olan araçların sürücü koltuklarında daima birilerinin oturması gerektiğinin bilgisi verildi. Robo taksilerini bir diğer zor yanı ise şarj edilme sistemidir. Musk konu hakkında, robo taksilerin eve dönerek otomatik bir şekilde kendisini park ederek şarj olmaya başlayacaklarının gelecek hayal ettiklerini söyledi. 


Tesla'dan Sevindirici HaberTesla'dan Sevindirici Haber
Tesla'dan Nvidia Hakkında AçıklamaTesla'dan Nvidia Hakkında Açıklama

PAYLAŞ