Tencent Leyou Technologies'i satın alıyor - Haberler - indir.com

Tencent Leyou Technologies'i satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kanada merkezli Digital Extreme oyun firmasını satın alarak gıda işine son veren ve oyun sektöründe yer alan Leyou Technologies; yine Kanalı Tencent tarafından satın alınmak üzere. Teknoloji şirketi Sony'nin de bir süredir peşinde olduğu gündeme gelen Warframe gibi önemli yapımların sahibi olan Çinli Leyou Technologies; sürpriz bir şekilde hemşehrisi Tencent tarafından satın alınıyor.

Leyou Technologies kimdir?

Şu aralar oyun sektöründe adından söz ettiriyor olsa da Leyou Technologie, hayatına gıda sektöründe başladı. Hong Kong girişimi Sumpo Food, uzun bir süredir oyun sektörüne girmenin yollarını arıyordu. 2014 yılında Warframe geliştiricisi Kanadalı Digital Extreme’den hisse satın alarak ilk adımını atmış oldu. İsmini Leyou Technologies olarak değiştiren girişim sonrasında Kanadalı firmanın tamamını satın aldı. Sonraki yıllarda Radiance Software Technology, Certain Affinity, Athlon Games gibi firmalarda hissedar haline geldi.

Sürekli çeşitli yatırımlar yaparak büyümeyi başaran Leyou Technologie, şu sıralarda ise potansiyel bir alıcı arıyor: Pandemi nedeniyle satı süreci geciken Leyou Technologie için Sony'nin devreye girdiği günde gelmişti. Ne var ki firma Çin sınırları dışına çıkmayacak. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre Leyou Technologies ve Tencent arasında satış görüşmeleri başlamış durumda. Henüz ilk aşamasında olduğu için ne zaman sonuçlanacak veya ne kadar bir meblağ ödenecek bilinmiyor.

Çinli Tencent de ülkesinde bir sosyal medya devi ve aynı zamanda oyun geliştiricisi. Diğer taraftan Riot Games, Activison, Epic Games, Supercell gibi pek çok popüler oyun firmasında hisselere sahip. Ortaklıkları açısından belki de oyun dünyasının bir numarası demek mümkün olabilir.





PAYLAŞ