Temassız ödeme limiti yükseliyor - Haberler - indir.com

Temassız ödeme limiti yükseliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 17:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Temassız ödeme sistemi birçok kullanıcı için büyük bir kolaylık. Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM)’nin getirmiş olduğu bu sistem sayesinde kart kullanıcıları belirli limitlere kadar olan alışverişlerinde şifre işlemleriyle zaman kaybetmeden işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebiliyor. 

BKM tarafından yapılan açıklamalara göre bu sistem sayesinde ödemelerin çok daha kolay ve hızlı gerçekleştirilmesine olanak sağlandığını vurgulayarak, temassız ödemeler için geliştirilen güvenlik önlemlerinin de son derece sıkı tutulduğunun altını çizerek kullanıcıların da bu ödeme sistemine güvenlerinin arttığını dile getirdi. 

CEPTETEB ile Temassız Mobil Ödeme Mümkün!CEPTETEB ile Temassız Mobil Ödeme Mümkün!

Temassız ödemelerin limiti arttırılıyor  

En Çok İndirilen Banka Uygulamaları

Temassız ödeme sistemine güven ve talebin artmasıyla kartlar için belirlenen limit 50 TL’den 90 TL’ye çıkarılmıştı. Bankalar Arası Kart Merkezi’nden bugün yapılan açıklamaya göre temassız ödeme limiti arttırılıyor. Kullanıcıların ödeme işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmesi için geliştirilen temassız ödeme sisteminde limit 1 Ağustos’tan itibaren 90 TL’den 120 TL’ye çıkarılacak. Kullanıcıların 120 TL üzerinde yapmış olduğu alışverişler de ise ödemeler şifre sistemi gerçekleştirilecek. 

Bankalar Arası Kart Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğdu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Temassız işlem gerçekleştirilen sektörleri açıklayan Celal Cündoğdu, en çok temassız ödeme yapılan alanların market, yemek, gıda, ulaşım ve akaryakıt olduğunu dile getirdi. Geçen seneye oranla özellikle akaryakıt ve ulaşım alanında yapılan temassız ödemelerde ciddi bir artış olduğunu belirten Gündoğdu, temassız ödemelerin Mart ayının 2019 sonundan itibaren günlük olarak 1 milyona ulaştığını söyledi. Geçtiğimiz senelere oranla büyük bir artış olan bu rakam ise Haziran ayının sonunda yüzde 30 artışla 1.3 milyona erişirken, temassız ödemelerin işlem cirosu da 1.3 milyar liraya erişerek yüzde 26 artış gösterdi. 


Swatch Bellamy Modellerine Temassız Ödeme Özelliği Geliyor!Swatch Bellamy Modellerine Temassız Ödeme Özelliği Geliyor!

PAYLAŞ