Temassız ödeme limiti 250 TL oldu! - Haberler - indir.com

Temassız ödeme limiti 250 TL oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona virüsü salgınıyla ilgili alınan önlemlerden birinin de temassız ödeme işlemleri için bakiyenin arttırılması olduğu öğrenildi. Temasız işlemlerde limit 250 TL’ye çıktı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü pandemi ilan edildi. Oldukça hızlı yayılan bu virüsle savaşta en önemli olan şeylerden biri de insanlarla olan teması olabildiğince minimuma indirmek. Bunun için bazı ülkeler vatandaşlarının sokağa çıkmasını yasaklamış bulunuyor. Ülkemizde henüz gündemde olmayan sokağa çıkma yasağının her an yürürlüğe girebilme ihtimali de bulunuyor. Bu dönemde olabildiğince evinizde kalmanız, herhangi bir nedenle dışarı çıkmak zorunda kalırsanız dışarıdayken elinizi yüzünüze götürmemeniz ve eve girer girmez elinizi 20-30 saniye boyunca sabunla yıkamanız gerekiyor.

WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladıWhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

Dünya çapında her gün bu virüsten ölenlerin sayısı arterken ülkeler çeşitli önlemlere başvuruyor. Bugün öğrenilen bilgilere göre insanların alışverişteyken parayla olan temasını kesebilmek ve olası bir virüs transferinin önüne geçmek için temassız ödeme limitinin arttırıldığı anlaşıldı. Bu sayede artık alışverişteyken daha hijyenik bir ödeme sistemine sahip olabileceksiniz. 18 Mart 2020 tarihi itibariyle temassız ödeme işlemlerinin limiti 250 TL’ye çıkarılmış.

Temassız ödeme neden önemli?

Temassız ödemeler hızlı ve güvenli olmalarının dışında aynı zamanda bilinen en hijyenik ödeme yöntemi olmasıyla da öne çıkıyor. Alışverişlerde kullanılan nakit paralar gün içerisinde sürekli el değiştirdiği için virüsün yayılma riskini de oldukça arttırıyor. Ancak temassız işlemlerde kart verme zorunluluğunuz olmadığından virüsün elden ele geçmesini ciddi bir oranda düşüren bir etkiye sahip. Eğer işleminizi temassız ödeme sistemi olmayan banka kartıyla yapıyorsanız da uzmanlar eve geldiğinizde kartınızı iyi bir dezenfektanla temizlemenizi öneriyor.


Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı
Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

PAYLAŞ