Telegram'da yüz binden fazla kadını hedef alan deepfake botları tespit edildi - Haberler - indir.com

Telegram'da yüz binden fazla kadını hedef alan deepfake botları tespit edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Görsel tehdit istihbarat şirketi Sensity, 100 binden fazla kadın Telegram kullanıcısının deepfake çıplak görüntülerini oluşturan botlar tespit etti. Botların en çok kullanıldığı ise ülke ise Rusya oldu. İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin gelişmesi ile beraber birçok kullanıcı güvenliği de tehdit oluşturmaya başladı. Çeşitli tehditler ortaya çıkarken, bunlardan birisi de deepfakes adlı bir teknoloji oluyor. Deepfake aslında kendi başına bir tehdit olmazken, kötü amaçlarda kullanılması onu bir tehdit haline getiriyor.

Görsel tehdit istihbarat şirketi Sensity ise Telegram’da zararlı bir bot ağı keşfetti. Bu botlar, 104 binden fazla kadının görsellerini kullanarak çıplaklık içeren görüntüler üretti. Bu kişilerin bir kısmı ise reşit olmayan insanlardan oluşuyor.

Bu yapay zeka, hamilelik sürecindeki riskleri tespit edebiliyorBu yapay zeka, hamilelik sürecindeki riskleri tespit edebiliyor

Deepfake botların sayısı artmaya devam ediyor

Engadget’a göre ise deepfake botları son üç aylık bölümde endişe veren bir şekilde yükselişe geçti. Bu sürede artış %200 seviyelerine erişirken, bu notların bu kadar yaygın olmasının en temelinde iki sebep gösteriliyor. Bu botlar bedava ve birçok akıllı telefondan erişilebilir durumda. Sensity’ye göre bu botların %70’i Rusya’dan kullanılıyor. Ayrıca Rusya yakın zamanda Telegram erişimini de engellemişti. Bu bot ağı diğer yandan ülkenin en büyük sosyal ağ sitesi olan VK içine de sızmaya başladığı gözüküyor. Söz konusu bu botların henüz İngilizce konuşan ülkelerde çok fazla yaygınlaşmamış olması da dikkat çekiyor. Daha çok ABD, Birleşik Krallık ve Avusturulya’da bu bot ağlarının çok aktif olmadığı gözüküyor.

Sensity, bu noktada Telegram botlarının daha önce de gündeme gelen DeepNude uygulamasında kullanılan makine öğrenme algoritmasını kullanıyor olabileceğini iddia etti. DeepNude 2019 Haziran’da kapatılmış olsa da, kaynak kodları ile bu erişimlere sebep olmuş olabilir. Bakalım DeepFakes tarafında şirketler ne gibi önlemler alacak ve bu durum nasıl ilerleyecek göreceğiz.


Amazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecekAmazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecek
Microsoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyorMicrosoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyor

PAYLAŞ