Telegram'da şifrelenmiş Telekonferans dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Telegram'da şifrelenmiş Telekonferans dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Gelecek aydan itibaren Telegram, önemli bir özellikle yenileniyor. Şifrelenmiş video konferans seçeneği için de geri sayım başlamış oldu. 

Popüler platform Telegram yakın zaman içerisinde, şifreli mesajlaşma uygulaması kadar güvenli olmayı vaat eden kendi video konferans hizmetini kullanıcıların beğenisine sunacak. Şirketin kurucusu Pavel Durov, kendi kişisel Telegram kanalında yayınladığı bir gönderide, özelliğin mevcut video konferans çözümlerinden daha iyisini sunmayı hedeflediğini dile getirdi ve şunları söyledi;"Görüntülü görüşmelerden bahsetmişken, Mayıs ayında sesli sohbetlerimize video seçeneği ekleyerek Telegram'ı grup video görüşmeleri için güçlü bir platform haline getireceğiz. Ekran paylaşımı, şifreleme, gürültü giderme, masaüstü ve tablet desteği olacak. Modern bir video konferans aracından beklenen her şeyi Telegram'ın kaliteli kullanıcı arabirimi, hızı ve şifrelemesi ile sunacağız. Bizi izlemeye devam edin!"

Telegram da Clubhouse'a rakip oluyorTelegram da Clubhouse'a rakip oluyor

Trend videoyu gösteriyor

Her zamankinden daha fazla bireyin evden çalışmaya başladığı son yılda, video konferans platformları her zamankinden önemli bir boyuta geldi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams kullanımında bir patlama durumu söz konusu oldu. Facebook Messenger, Discord, WhatsApp ve buna benzer diğer mesajlaşma uygulamaları da video görüşmeleri için kullanılabilir. 

Telegram, geçtiğimiz yılın ağustos ayında platformuna bire bir video görüşmeleri yapma özelliği ekledi. Ancak grup video görüşmeleri desteklenmiyordu. Bununla beraber, Telegram, güvenliğin grup video görüşmeleri için oldukça önemli olduğunu ve bu özelliği güvenli bir şekilde eklemek için de özenle çalışıldığı dile getirildi. Bu kadar uzun süre bekleyiş içerisinde olmasının da nedeni budur.  Gelecek aydan itibaren Telegram kullanıcıları, hizmeti kullanan diğer kişilerle grup video görüşmeleri gerçekleştirecek ve video konferanslara katılabilecekler. Son zamanların en popüler platformlarından biri olan Telegram ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


Telegram'a 1 milyar dolarlık yatırımTelegram'a 1 milyar dolarlık yatırım
Telegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyorTelegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyor
Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyorTelegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor

PAYLAŞ