Telegram uygulaması kullanıcıların telefon numaraları üzerinden birbirine eklemesi ve görüşmesini sağlar. Bu kapsamda ise numara eklenme işlemlerini nasıl yapıldığının bilinmesi gerekmektedir. Sorun yaşayan ya da nasıl numara ekleyeceğini bilmeyen kullanıcılar ise Telegram’a yeni numara nasıl eklenir, kullanıcı rehberine yeni bir kişi nasıl eklenir konusunda rehberden yararlanabilir.

Telegram’a yeni numara nasıl eklenir?               

Telegram uygulamasına yeni numara eklemek isteyen kullanıcılar için 3 farklı yöntem bulunmaktadır ve 3 farklı yöntemden uygun olanı tercih edilebilir.

Kullanıcı adı ile kişi ekleme

Telefon numarası eklemeden kişilere ulaşmak adına tercih edilebilecek ilk yöntem, uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamada yer alan arama bölümünü kullanmaktır. Arama çubuğuna, iletişim kurulmak istenen kişinin kullanıcı adı yazılarak sonuçlar üzerinden inceleme yapılmalıdır. Bu incelemelerde ulaşılmak istenen kişi bulunuyorsa, üzerine tıklayarak hemen sohbet edebilmek mümkündür. Mevcut yöntem ile kullanıcıya ekleme şansına sahip olan kişiler, kişinin profil bilgileri üzerinden mevcut telefon numarası gibi detaylara erişebilmektedir.

Numara ile kişi ekleme 

Numara ile kişi ekleme aşamasında ise uygulama girişi sonrasında sohbet ekranının sol üst köşesinde bulunan 3 çizgi simgesi kullanılmalıdır. Açılacak menüden öncelikle kişilere, daha sonrasında ise sağ alt köşede yer alacak kişi ekleme simgesine dokunulması gerekir. Bu bölümde kişiler mevcut telefon numarasını ilgili alana girmelidir. Aynı ekranda kişi için isim ve soyisim de belirleyebinir. Bu işlemlerin ardından kullanıcılar kişi online olduğu takdirde sohbet etme şansına sahip olacaktır.

Davet ile kişi ekleme

Telegram uygulamasını kullanmayan kişiler için ise uygulamada bulunan davet sistemi kullanılmalıdır. Telefon numarası girilerek kullanıcılara davet gönderilebilecek olan kişiler, davet ile ilgili bir SMS bildirimi alır. SMS alan kişiler, SMS bağlantı üzerinden uygulama kurulumunu tamamlayarak Telegram profilini oluşturabilir. Kişi tarafından profil oluşturduktan sonra davet eden kişi tarafından mesaj almaya başlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir