Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi - Haberler - indir.com

Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Son zamanlardan adı gündemden düşmeyen WhatsApp, kullanım koşullarını değiştirmesi sebebiyle ciddi eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Buna karşılık kullanıcılar bir bir alternatif uygulamaları kullanmaya yöneldi. Bunlardan en önemlisi ve ciddi bir kullanıcının geçiş yapmasıyla bilinen Telegram uygulamasıdır. 

WABetaInfo tarafından iletilen bilgilere göre Telegram uygulamasının iOS akıllı cihazlar için sunduğu son sürümü ile beraber WhatsApp, Line ve KakaoTalk gibi benzer uygulamalardaki sohbet geçmişini aktarabileceğiniz bir özelik sunuluyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için sadece WhatsApp üzerinden bir sohbeti aktarmanız, ardından da iOS paylaşma sayfasından Telegram'ı seçip mesajları nereye aktaracağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Aktarma, seçmeniz halinde medyaları da kapsar. Bunun yanı sıra aktarılan içerikler "aktarıldı" şeklinde etiketlenir. 

Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur?Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur?

Bu sayede bu eklentinin, WhatsApp'ın politikasında gitmiş olduğu sürpriz değişiklikler üst şirketi olan Facebook ile bilgi paylaşacağının öğrenilmesinden birkaç hafta sonrasında gelmiş odluğunu görmek mümkündür. Her ne kadar bu durum ardından WhatsApp Facebook'un mesajlara erişmeyeceğinin garantisini veriyor olsa da, deyimi yerindeyse o zamana kadar iş işten geçmiş olacak gibi gözüküyordu. Hatta öyle ki milyonlarca WhatsApp kullanıcısı Telegram ve Signal gibi benzer uygulamalara çoktan geçiş yapmaya başlamışlardır. 

Bunun yanı sıra sunulan iOS güncellemesi muhtemelen kısmi bir çözüm getirmiş olacak. Çünkü WhatsApp uygulamasının popülerliğinin yoğun olduğu alanlarda bu tip şeyler çok da etki etmeyecektir. Yine de Telegram kullanıcılarına kaliteli hizmet vermek adına çeşitli çalışmalar yapıyor gibi gözüküyor. Bu tip bir özelliğin Android kullanıcıları için gelmesi adına biraz daha beklemek gerekecek. 


Telegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandıTelegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandı
Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı
Apple Telegram yüzünden davalık olduApple Telegram yüzünden davalık oldu

PAYLAŞ