Telegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştu - Haberler - indir.com

Telegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma servisi olan Telegram, uzun bir süredir beklenen görüntülü görüşme özelliğine son güncellemesi ile beraber kavuştu. Söz konusu bu özellik, hem iOS hem de Android kullanıcıları için yayınlanmış oldu. 2013 yılından günümüze kadar her geçen daha fazla kullanıcıya sahip olarak devam eden Telegram, 7. Yılını kutlamak için uygulamaya yeni özellikler getirdi. Mesajlaşma servisi Telegram’ı kullanan kullanıcıların uzun bir süredir beklemiş olduğu görüntülü arama özelliği nihayet kullanıcılara sunulmuş oldu.

Telegram’ın yapmış olduğu açıklamaya göre görüntülü görüşme özelliği iOS ve Android kullanıcıları için kullanıma açıldı. Henüz Alpha aşamasında olan özelliği kullanmak için aramak istediğiniz kişinin profiline giderek “Video” seçeneğine dokunmanız yeterli olacak. Özellikte ayrıca sesli aramadan istenildiği zaman açılıp kapanabilecek.

We Transfer'i aratmayacak Telegram özelliği kullanıma sunulduWe Transfer'i aratmayacak Telegram özelliği kullanıma sunuldu

Telegram’a yeni önemli özellikler geldi

Telegram’a gelen yeni görüntülü arama özelliği ile beraber arama esnasında diğer işlerinize bakabilmeniz için resim içinde resim özelliği de getirildi. Bu sayede karşınızdaki kişi ile görüntülü olarak konuşurken, aramayı ufak bir çerçeve haline getirip telefondaki diğer işlerinize bakabilirsiniz. Popüler bu mesajlaşma uygulamasına gelen bu yeni özellik, güvenliğin sağlanması için uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunuyor. Kullanıcılar bağlantıyı direkt olarak ekranlarında gösterilen dört emoji ile karşılaştırıyor. Eğer emojiler birbirine uyuyor ise bağlantı güvenli şekilde kurulmuş oluyor.

Telegram’ın uygulamaya getirdiği son yenilik sadece görüntülü arama özelliği ile sınırlı değildi. Uygulama, yeni animasyonlu emojilere de kavuşmuş oldu. Telegram yaptığı açıklama da gelecek versiyonlarla birlikte uygulamaya daha fazla özelliğin ekleneceğini ve uygulamanın geliştirileceğini söyledi. Ayrıca Telegram’a grup görüntülü arama özelliğinin de yakında geleceği bildirildi. Görüntülü görüşme özelliği birkaç gün önce son beta sürümünde ortaya çıkmıştı. Telegram’ın V7.0.0 kodlu beta sürümünde keşfedilen bu özellik henüz test aşamasında diyebiliriz.


Kamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacakKamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak
Telegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava ettiTelegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava etti

PAYLAŞ