Telegram Aldığı DDoS Saldırısında Çin'i Suçladı - Haberler - indir.com

Telegram Aldığı DDoS Saldırısında Çin'i Suçladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çoklu platform desteği üzerinden mesajlaşma imkanı sunan Telegram, geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir DDoS saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Söz konusu bu saldırının boyutu muhteşem boyutlara ulaştı, üstelik bu saldırının sorumlusu olarak da Çin gösteriliyor. Uzun süredir kullanılan ve mesajlaşma uygulamalarında kaliteli bir alternatif olarak karşımıza çıkan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, şifreli mesajlaşma hizmeti sunan uygulamaya DDoS saldırısının yapanın Çin Hükumeti olduğunu dile getirdi. Çin'de son zamanlarda oldukça hareketli günler ile karşı karşıya geliyoruz. 

Geçtiğimiz ay içerisinde de Çin ile ABD arasında yaşanan ticari savaşın karşılığında Huawei şirketinin yaşadığı sorunları değerlendirmiştik. Şimdi yine Çin'in hedef gösterildiği bir haber var karşımızda. Konu ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Durov, adeta devlet boyutunda bir DDoS saldırı ile karşı karşıya geldiklerini ve saldırının yapıldığı cihazın IP adresinin de Çin'e ait olduğunu dile getirdi. Kurucu Durov, yapılan saldırının, bilgilerinin deşifre olmamasını isteyen kullanıcıların, Telegram gibi güvenli mesajlaşma uygulamalarını tercih etmesinin sebebiyle ve aynı zamanda protestolarını planlamalarıyla eş zamanlı bir süreç içerisinde gerçekleşmesini de olayın bir kanıtı olarak gösterdi. 

Sony 6 Kameralı Telefon Üzerinde ÇalışıyorSony 6 Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Telegram'a yapılan bu saldırı, Çin hükümeti'nin şifreli şifreli mesajlaşma uygulamalarının önüne geçmek isteyip istemediği ile ilgili ciddi bir soruyu da beraberinde getirdi. Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre Telegram ve buna benzer sistem doğrultusunda çalışan şifreli mesajlaşma uygulamaları, Apple'ın Hong Kong'da kullanılan Apple Store mağazasında yükselişe geçti. Yeni bir saldırı girişiminin de Telegram gibi bu temada mesajlaşma uygulamalarının da önüne geçmek amacıyla yapılacağı düşünülüyor. Telegram kısa sürede büyük kitleleri etkisi altına almış olup, kullanıcılara farklı alanlarda yardımcı olacak seçenekler sunmaktaydı. Buna rağmen bu tarz bir saldırının yapılmış olması uygulamanın arkasında çalışan ekibi üzen bir durum oldu. 

Şöyle bir durum da var ki o da, şifreli mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra aynı zamanda Hong Kong protestocu ekiplerinin yüz tanıma sisteminden de kurtulmak için maske kullandıkları söyleniyor. Protesto yapan kişiler ise toplu taşıma kartı gibi kişisel bilgilerinin yer aldığı kartları da kullanmayı tercih etmiyorlar. Protestocular ciddi bir sistem kullanarak kullanıcıların iletişim alanlarını kısıtlamaya yönelik çalışmalar içerisindeler. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında iyi bir alternatif olan Telegram, Twitter hesabında, birçoğunun IP adresinin Çin olması üzere söz konusu hizmetin inanılmaz miktarlarda boş istek aldığını belirtti. Bu olayın karşılığı olarak ise normal kullanıcıların istekleri ile devre dışı kalma durumu ile karşı karşıya kaldı. 

Şu an için Hong Kong'un Pekin kendi tarafından desteklenen, vatandaşlar Çin'e iade edilmesi karşılığında gerçekleşen bu protesto işlemlerinin önün geçmek adına gerçekleştirildiği düşünülen saldırı hakkında Çin'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yaşanan bu olaylar karşısında gelecek günlerde neler olacağı hakkında henüz bir bilgi yoktur. Bu sebeple olayların ne yönde ilerleyeceği konusunda herhangi bir düşünceye sahip olmak pek de mümkün değildir. 

 


Oppo'da Katlanabilir Telefon Pazarına GiriyorOppo'da Katlanabilir Telefon Pazarına Giriyor
Huawei Matebook Lansmanını ErtelediHuawei Matebook Lansmanını Erteledi

PAYLAŞ