Telegram 500 milyon kullanıcı barajını geçti - Haberler - indir.com

Telegram 500 milyon kullanıcı barajını geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 23:44:09
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesi Telegram’ın büyük bir çıkış yapmasını sağladı. 72 saat içinde 25 milyon kullanıcı kazanan Telegram 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi pek çok kullanıcının başka bir anlık mesajlaşma uygulamasına geçmeye karar vermesine neden oldu. Türkiye’de hala WhatsApp’ı kullanamaya devam edecek kullanıcılar olsa da pek çok kullanıcı bu konuya çekimser bakıyor. Rekabet Kurumu’nun duruma el atması da WhatsApp göçünü durdurmaya yetmiyor gibi görünüyor. Yeni sözleşmenin ardından Signal ve BiP gibi Telegram da yüksek bir indirme trafiği yaşıyor.

Telegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunulduTelegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunuldu

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Daha önce WhatsApp hakkında kullanıcıları pek çok kez uyaran Telegram kurucusu Pavel Durov bu kez haklı çıkmış gibi görünüyor. WhatsApp’ın kişisel veri gizliliğini hiçe saydığını defalarca dile getiren Durov, en başından beri Telegram’ın daha güvenilir bir uygulama olduğunu söylüyordu. Görünüşe göre artık kullanıcılarda Durov’la aynı fikirdeler.

Telegram 72 saatte 25 milyon kullanıcı kazandı

Son günlerde sosyal medyada sık sık kullanıcıların bütün rehberlerinin Telegram’a geçtiğine dair bildirim aldıkları gündeme geliyordu. Bir haftadır ciddi bir indirme trafiği alan Telegram son 72 saatte 25 milyon yeni kullanıcı kazandı. Bu da Telegram’ın toplam 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşmasını sağladı.

Kullanıcı verilerinin gizliliğini ön planda tutmasıyla bilinen Telegram tekli ve grup sohbetler, tek yönlü iletişim kanalları, gizli sohbet odaları, 2GB’a kadar dosya gönderme, güçlü yönetici özellikleri yaygın bot kullanıcı desteği gibi özelliklere sahip.

 

 


Telegram'da reklam dönemi başlıyorTelegram'da reklam dönemi başlıyor
Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?

PAYLAŞ