Telefonlara bulaşan zararlı yazılımlar sürekli reklam gösterimi gibi durumlar nedeniyle kullanımı engelleyebilir. Telefonumda sürekli reklam çıkıyor gibi sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede telefonunuzdaki reklamları kaldırarak sorunsuz ve güvenli bir şekilde telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Telefonda neden reklam çıkıyor?

Telefonda sürekli reklam çıkması, telefona virüs bulaştığının en net göstergesidir. Bu virüsler her zaman zararlı olmasa da sürekli reklam gösterimi gibi sorunlarla kullanımda büyük engellemeler yapar. Malware, bootkit, old boot pek çok farklı yazılımın telefona bulaşması sonrasında telefon ile yapılacak her bir işlemde arka arkaya reklamlar gösterilmeye başlanır. Üstelik bazı türlerde, kişilerin telefonu kullanabilmesi dahi mümkün olmayabilir. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak adına telefonu güvenli bir şekilde kullanmak, yetkisiz uygulamaları yüklememek ve zararlı sitelere girmemek alınabilecek önlemlerdir.

“Telefonumda Sürekli Reklam Çıkıyor” sorunu nasıl çözülür?

Telefonda sürekli çıkan reklamlar için aşağıda yer alan 4 farklı yöntemi deneyebilirsiniz.

Bilinmeyen uygulamaları silme

Telefona yüklenen uygulamalar, sürekli reklam gösterimine neden olabilmektedir. Bu nedenle arka planda telefona bulaşarak yüklenen uygulamaların tespit edilerek silinmesi, reklamların ortadan kalkmasını sağlar. Bunun için telefonun ayarlar bölümünde yer alan uygulamalar aracılığı ile uygulama listesine göz atmalı ve tanımadığınız, bilmediğiniz uygulamaları silmelisiniz. Ne işe yaradığını bilmediğiniz uygulamalar için internette araştırma yapmanız daha güvenli olacaktır.

Tarayıcı ön belleğini temizleme

Zararlı yazılımlar, bazı durumlarda telefona yüklenmediği gibi tarayıcıya bulaşmakta ve çerezlerle birlikte gelebilmektedir. Bu tür durumlarda kullanılan tarayıcılarda önbellek silme işlemlerinin yapılması çözüm olabilir. Bunun için yine ayarlar bölümünden uygulamalar seçeneğini takip ederek kullandığınız tarayıcıları tek tek seçmelisiniz. Uygulama ekranında önbelleği temizle seçeneğini takip ederek kolay bir şekilde uygulamaları sıfırlayabilirsiniz.

Güvenlik programı kullanma  

İlk 2 yöntem de çözüm getirmezse, AntiMalware olarak adlandırılan güvenlik programlarından destek alabilirsiniz. Malwarebytes Güvenlik: Antivirus & Anti-Malware gibi seçenekler bu alanda en güvenilir uygulamalar arasındadır. Uygulamayı kurduktan sonra yapacağınız tarama ile birlikte zararlı yazılımların ve virüslerin silinmesini sağlayabilirsiniz.

Telefonu sıfırlama

İlk 3 yöntem, reklam gösterimi gibi sorunların çözülmesi için yeterlidir. Ancak çözüm bulunamadığı takdirde telefonun fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekir. Gerekli yedekleme işlemlerini yaparak telefonun ayarlar bölümünden yedekle ve sıfırla seçeneği ile telefonu sıfırlayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir