Tamamen Türkçe Google Asistan Yarın Geliyor - Haberler - indir.com

Tamamen Türkçe Google Asistan Yarın Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir süredir Android cephesinde beklenen Google Asistan için Türkçe dil desteği yarından itibaren tamamen kullanıma sunuluyor. Bir süredir Beta aşamasında bulunan servis bazı kullanıcılar için sunulmuştu. Ancak yaşanan yeni gelişme ile beraber yarından itibaren tüm Android cihazlar için Google Asistan Türkçe dil desteği sunulmuş olacak. Google Asistan ile birçok yetenek ve görevi akıllı telefonunuza yaptırabileceksiniz. Google’ın sesli ve yapay zeka destekli asistanı Google Asistan, Siri’nin en büyük rakibi olurken 15 Aralık ile beraber Türkçe olarak sunulmuş olacak.

2016 yılından beri geliştirilmeye devam edilen bu servis 300’ten farklı işleve sahip durumda. İlk etapta 250’ye yakın özelliğin Türkçe desteğine kavuşması bekleniyor. Telefonla arama yapma, mesaj yanıtlama,  yol tarifi alma, uçuş bilgileri gibi temel özellikler Google Asistan’da yer alacak.

Google Play Store'da Bağış İmkanı BaşlıyorGoogle Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor

Bazı Google Asistan Yetenekleri

  • İletişim: Dilediğiniz kişiye SMS veya WhatsApp'tan mesaj atmanın yanı sıra arama gerçekleştirebileceksiniz.
  • Alarm & Zamanlayıcı: Yol tarifi alma gidilecek olan mekana yol mesafesi alma, istediğiniz zaman dilimi içerisine alarm kurma yetenekleri.
  • Takvim: Günün istediğiniz saatinde hatırlatıcı kurmak mümkün olacak.
  • Hatırlatıcı: Dilediğiniz bir konu hakkında hatırlatıcı oluşturma ve var olan bir hatırlatıcıyı silme gibi komutlar.
  • Alışveriş: Alışveriş sepeti ve listesi hazırlamak.
  • Cihaz Eylemleri & Ayarlar: Cihazın sesini açma ve kapama, uçak modu, bluetooth, fener gibi özellikleri anında açma ve kapama. Kamera açma/kapama vb.
  • Medya:  Liste çalma, istenilen şarkıyı bulma ve oynatma, Spotify'da istenen listeleri oynatma, belli müzik türlerini oynatma, YouTube'dan şarkı açma.
  • Yerel & Navigasyon: Eve yol tarifi alma, havaalanına en yakın nereden giderim, yol ve trafik durumları gibi tüm detaylar.
  • Kişisel: Fıkra anlat, espri yap ve bilmece sor gibi çeşitli aktiviteler mümkün olacak. 



İlgili uygulamalar
Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyorGoogle CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor
Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

PAYLAŞ