Steve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava etti - Haberler - indir.com

Steve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-24 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Steve Jobs ile birlikte Apple’ın kurucularından olan Steve Wozniak, Google’ı YouTube’u nedeniyle mahkemeye verdi.

Son dönemlerde siber saldırganların odağında Bitcoin var. Kullandığımız pek çok sosyal medya uygulamasından yapılan dolandırıcılıklar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bu dolandırıcılığın sıklıkla karşımıza çıktığı platformlardan biri de YouTube. Steve Wozniak YouTube’un Bitocin dolandırıcılığını engellemek için pek bir şey yapmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

YouTube’da bazı içerikler üzerinden Bitcoin dolandırıcılığı yapılması pek çok kullanıcısının tepkisini çekiyor. Bu noktada şirketin bu durumunun önüne geçmek için bir şey yapmadığını savunan Steve Wozniak söz konusu içeriklerden bazılarının kaldırılması için şikayette bulunduğunu ancak YouTube’un başvuruları göz ardı ettiğini açıklayarak konuşmasında Twitter ile YouTube’u kıyasladı.

YouTube yer alan bu içeriklerin kurbanı olan 17 kişi ile birlikte mahkemeye başvuran Wozniak, YouTube’un çatı şirketi olan Alphabet’in bu içerikleri mahkeme kararıyla kaldırmasını ve kullanıcıları dolandırıcılık konusunda uyarmasını istiyor. Kurbanlar ise şirket tarafından zararlarının karşılanmasını talep ediyor.

YouTube’un bu tutumunu geçtiğimiz haftalarda hacklenen Twitter’la kıyaslayan Wozniak, Twitter’ın bu içerikleri hızlıca kaldırmak için elinden geleni yaptığını YouTube’nin ise “özür dilenemeyecek şekilde bu tür dolandırıcılıklar barındırdığını, öne çıkardığını ve onlardan doğrudan kazanç sağladığını” ifade etti.

YouTube içerikleri neden kaldırmıyor?

YouTube yer alan bazı içeriklerde ünlülerin isimleri kullanılarak kullanıcılarda güven duygusu yaratılıyor ve ardından tıpkı Twitter’da karşılaştığımız gibi kullanıcılardan Bitcoin göndermeleri talep ediliyor. Gönderilen Bitcoin’lerin bir süre sonra iki katı olarak döneceğine inandıran siber saldırganlar YouTube’da kaç kişiyi mağdur ettiği bilinmiyor.

Twitter üzerinden gönderilen Bitcoin miktarı tahmin edilenden fazla

Daha önce Bitcoin dolandırıcılıkları hakkında düşünceleri sorulan Wozniak “Elon Musk’a ve kendime ve başkalarına aynısı yakın zamanda YouTube’da oldu. Ortada uzun vadede bir saygınlık sorunu var ve kripto paralarını arayan pek çok kişiden gelen bize kızdıkları e-postalar okuyoruz. Gerçek sorun bu tür gönderilerin açık topluluk kuralları ihlaline rağmen ortaya çıkmasını engelleyecek, algoritmalara dayalı elle tutulur bir sistem yok. YouTube (Google) ve Twitter gibi firmalarda bir insana ulaşmakta bol şanslar” açıklamasını yapmıştı.

Davanın açılmasının ardından konu hakkında kısa bir açıklama yapan bir YouTube sözcüsü platformda ihlalleri ciddiye almama gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak politikalarına zarar veren bir şey gördüklerinde hızla aksiyon aldıklarını açıkladı. Dava sürecinin nasıl ilerleyeceği ise şimdilik bilinmiyor. YouTube’un davasıyla ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bitcoin dolandırıcılığının bir kurbanı olmamak için sosyal medya ve içerik platformlarında ünlülerin veya kurumların adını kullanarak sizden Bitcoin kişilere itibar etmemenizi öneniririz.


Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldiTwitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi
Twitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladıTwitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladı

PAYLAŞ