Steam Linux Desteğine Son Veriyor - Haberler - indir.com

Steam Linux Desteğine Son Veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 14:52:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital oyun servislerinden olan Steam, çeşitli oluşabilecek sorun ve problemlere yönelik Ubuntu desteğini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Ubuntu işletim sistemini kullanan oyuncular için üzücü karar geldi. Bu noktada Steam Ubuntu Linux desteğini işletim sisteminin 19.10 sürümü ile beraber sonlandıracak. Bu sürümün ise 32 bit x86 bileşenlerini sonlandıracak olmasından ötürü sebep olarak ifade ediliyor. Steam ekibi tarafından ise var olan kullanıcılar ile olan bağlantı kopmasının minimum seviyede olmasını istedikleri belirtiliyor. Diğer yandan şirketin yakın zamanda başka bir Linux dağıtımı üzerine yoğunlaşmak istediklerini belirtiyor.

Steam, Ubuntu Desteği Sonlandırılıyor

Huawei'den Yeni Fikirleri Destekleme ProgramıHuawei'den Yeni Fikirleri Destekleme Programı

Valve cephesinden çeşitli uyumluluk problemleri olmaması ve Steam’da yer alan bazı oyunların düzgün çalışamamasından ötürü böyle bir hamle gerçekleştirdiği belirtiliyor. Ubuntu için 32 bit ve x86 bileşenlerini sonlandıracak olması başka oyun platformlarını da etkileyecek. Bu noktada GOG’da bunlardan birisi oluyor. Baktığımız zaman şuan için Canonical Ağustos ayında 19.10 sürümünü çıkarana kadar birçok süre bulunuyor. Bu noktada Ubuntu kullanıcılarının oyun oynama ve daha çok Steam ile bağlantılı oyunlar oynama noktasında sıkıntı yaşaması olası gözüküyor.

Bakalım Valve cephesinin almış olduğu kararla, Ubuntu desteğinin sonlandırılacak olması, kullanıcılar tarafında nasıl karşılanacak göreceğiz. Steam şirketi olan Valve, kullanıcıların en iyi deneyimi sağlayabilmesi için dönem dönem işletim sistemi desteklerini güncelliyor. Yakın zamanda şirketin farklı bir Ubuntu sürümüne odaklanması bekleniyor.  


Yeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri ÖdüllendirecekYeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri Ödüllendirecek
EA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun SistemiEA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun Sistemi

PAYLAŞ