Starbucks, BTC ile ödeme kabul edecek - Haberler - indir.com

Starbucks, BTC ile ödeme kabul edecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Merkezi ABD olan ünlü kahve dükkanı zinciri Starbucks, ödeme seçeneklerini genişleterek müşterilere farklı bir ödeme sistemi sunuyor. Dünyaca popüler şirket kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile sayış işlemlerine başlayacak. 

Popüler kahve devi Starbucks, kripto para birimi ile ödeme uygulaması Bakkt'ı test etmeye başladı. Şirket bu haftadan itibaren müşterilerine artık BTC ile ödeme yapmalarını mümkün hale getirecek. Bu işlemi kullanıcıların Starbucks'ın mobil uygulamasını kullanarak gerçekleştirebileceklerini de aktardı. Bakkt uygulaması kullanıcıların Bitcoin'i dönüştürmesi, puan kazanması, yolcu mili toplaması ve hediye kartlarını paraya çevirmesine yarıyor. Ancak yakın zamanda gelecek olan Starbucks desteği ile beraber Starbucks Kartları da rahatlıkla uygulamada kontrol edilebilecek.

Bitcoin 60 bin doları geçtiBitcoin 60 bin doları geçti

Bitcoin ile Starbucks alışverişi yapılacak

Starbucks şu an için Bitcoin'i direk olarak dükkanlarında bir ödeme seçeneği olarak kabul etmiyor. Ancak mağaza kartı aracılığıyla dolaylı bir şekilde de olsa BTC yoluyla kahve içmek mümkün olacak. Starbucks'ın global ödeme başkan yardımcısı Karl Hebert konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bakkt müşterilerin dijital varlıklarının değerini ABD dolarına dönüştüren benzersiz ve güvenilir bir ödeme deneyimi geliştirmek için bizimle çalışmaya başladı. Müşterilerin artık kartlarına yükleme yapmak için Bakkt’ı kullanma fırsatına sahip olmasından heyecan duyuyoruz.”

500 binden fazla kullanıcı test programına dahil oldu

Bitcoin kullanarak ödeme yapmak her geçen gün daha da yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bakkt, şimdiden 500 binden fazla Starbucks kullanıcısını deneme programına dahil edildiğini dile getirdi. Test sürecinin ne zaman biteceği ise şu an için halen belirsizliğini korumaya devam ediyor. Buna benzer bir haber geçtiğimiz ay içerisinde Tesla'dan gelmişti. Ünlü girişimci Elon Musk, artık müşterilerin ABD’de Bitcoin ile Tesla araba satın alabileceğini dile getirmişti. Yıl sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde de kullanılabilecek yeni ödeme yöntemi herkesi şaşırttı.


Bitcoin yeniden düşüşteBitcoin yeniden düşüşte
Avrupa Birliği'nden Bitcoin hakkında uyarıAvrupa Birliği'nden Bitcoin hakkında uyarı
Tesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecekTesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecek

PAYLAŞ