Spotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyor - Haberler - indir.com

Spotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İsveç merkezli dijital müzik kütüphanesi Spotify, masaüstü uygulamasında tasarım değişikliğine gitmeye karar verdi. Yeni tasarımı sınırlı sayıda, rastgele seçilen kullanıcılarla sunarak test etmeye başladığı söylenen Spotify'ın yeni tasarımı web oynatıcısının arayüzüne çok benziyor.

Dünyanın en çok tercih edilen çevrimiçi müzik platformu Spotify, mobil cihazlar başta olmak üzere pek çok platform için hizmet veriyor. 125 milyondan fazla aboneye sahip olan platform macOS, Windows, iOS, Android, Linux, Windows Mobile, Chromebook ve web tarayıcısı üzerinden kullanıcılarına verdiği hizmeti daha iyi hale getirmek için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yeni bir abonelik hizmetini duyuran platform bu kez masaüstü uygulamasında tasarım değişikliğine gideceği iddialarıyla gündemde.

Spotify Warner Bros ve DC Comics anlaşmasıyla dikkat çekiyorSpotify Warner Bros ve DC Comics anlaşmasıyla dikkat çekiyor

Spotify masaüstü sürümün tasarımını değiştiriyor

İsabetli sızıntılarıyla tanınan tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong’un Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ortaya çıkan bilgilere göre Spotify yakın zamanda masaüstü tasarımını değiştirecek. Wong’un geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda ekran görüntüleriyle birlikte “Spotify, tasarımı web oynatıcıya dayandırarak masaüstü uygulamasını yeniden tasarlıyor” açıklaması yer alıyor.

Spotify'den aynı evde yaşayan çiftlere özel yeni paket

Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda Spotify’nin yeni yayımlayacağı tasarımın mevcut web sürüme olduça benzer olmakla birlikte daha modern görünüme sahip olduğunu da  söyleyebiliriz. Spotify web oynatıcısını kullananlar için pek fazla bir değişiklik yaratmayacak olan yeni tasarım masaüstü kullanıcılarına daha sade ve modern bir görünüm sunacak.

Aslına bakarsanız Spotify’nin bu projesinin yeni olmadığını söyleyebiliriz. Şirketin son aydır masaüstü tasarımını değiştirmek için çalışmalar yürüttüğü bilinse de bu projeyi hayata geçirip geçirmeyeceği bilinmiyordu. Yeni tasarımı rastgele seçilen kullanıcılara sunmaya başlayan Spotify’nin tasarımı ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcılara sunması bekleniyor. Ancak eski görünüme alışmış olan kullanıcıların yeni tasarımla birlikte eski görünüme geri dönme gibi bir seçeneğe sahip olmayacakları söyleniyor.


İlgili uygulamalar
Spotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sunduSpotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sundu
Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?

PAYLAŞ